*Nettavisen* Nyheter.

«Pussig kjørestil» avslørte rekordstort ølbeslag mandag

Slik så det ut i varebilen som ble stanset mandag morgen. Totalt var det 1.306 liter øl i bilen. Foto: Foto: Tollvesenet

Det var nok ikke til «eget forbruk» de drøyt 1.300 literne med øl de to estiske mennene hadde i varebilen sin.

SJØLYST: Mandag morgen klokka 09.20 melder Operasjonssentralen på Twitter at politiet har bistått Tollvesenet med å stanse en svenskregistret varebil ved Sjølyst i Oslo.

Tydelig tungt lastet

Det gjorde de nok lurt i, for inne i varebilen fant de intet mindre enn 1.306 liter øl.

– Det var en bil som en av våre patruljer observerte i dag morges, en svenskregistrert Volkswagen Transporter. Bilen var ganske sliten, og det var tydelig at den var tungt lastet. Vi fattet interesse, og fikk da bistand fra politiet med å stanse bilen, forteller seksjonsleder i Tollvesenet, Rune Fjell Pedersen.

LES OGSÅ: Nå kommer uværet til Oslo

Heftig beslag

Bilen ble stanset på Statoil-stasjonen på Skøyen, der to estiske menn ble pågrepet. En av disse skal ha forklart at det var rundt 800 liter øl i bilen, men etter at Tollvesenet har losset bilen og talt opp innholdet, viser det seg altså at det var 1.306 liter øl lastet i bilen.

– Det er et ganske heftig beslag. Det er jo sånn at de ofte stabler så mye som det er plass til i bilen, uten å ta hensyn til vekt. Det ødelegger kjøreegenskapene på bilen, og det er en livsfarlig transport de holder på med, forklarer Pedersen.

LES OGSÅ: Bolig totalskadet i brann mandag morgen

«Pussig kjørestil»

Han forteller at tungt lastede biler med «pussig kjørestil» ofte er det Tollvesenets patruljer reagerer på.

– Man får en pussig kjørestil når bilen er så tungt lastet, bilen krenger i svingene og ligger veldig tungt. Vi ser jo at dette er litt mer enn en ferielastet bil eller den vanlige håndverkerbilen, sier Pedersen.

Det skjer relativt ofte at Tollvesenet kommer over denne typen smugling, men mandagens beslag var likevel i det øvre skiktet.

– Vanligvis ligger beslagene på rundt 800-1.000 liter øl, så dette var veldig høyt. Jeg tror ikke vi har hatt et så høyt beslag i år, sier Pedersen.

Det er ikke kjent hvor varene skulle leveres, men i følge Tollvesenet skal det som regel til et sted i Oslo-området. Bilen kom kjørende E6 nordfra, da Tollvesenet ble oppmerksom på bilen.

I følge tall fra Tollvesenet ble det i første kvartal i år beslaglagt totalt 104.652 liter øl, fordelt på 1.174 beslag. Tilsvarende tall for samme periode i fjor er 88.904 liter øl, på 998 beslag.

LES OGSÅ: 2000 færre lommetyverier i Oslo hittil i år

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.