Pust ut og nyt

Fiskelykke?: Ta med fiskestang og prøv fiskelykken ved Sognsvann. FOTO: UTLÅNT

Fiskelykke?: Ta med fiskestang og prøv fiskelykken ved Sognsvann. FOTO: UTLÅNT

Ta med naturglade og lekne barn, barnebarn, nieser, nevøer eller nabobarn på spennende friluftsaktiviteter søndag 5. september.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kanopadling er spennende både for små og store.

Klikk på bildet for å forstørre.

Natursti er både morsomt og utfordrende.

SOGNSVANN: Friluftsentusiasten og statssekretæren i Miljøverndeparte-mentet, Heidi Sørensen, åpner det populære familiearrangementet, som hvert år trekker flere tusen naturelskere til idylliske Sognsvann.

LES OGSÅ: Friluftsmani

Jegersuppe, takk!

På planen denne dagen står blant annet klatring, grilling, roing, padling fisking, orientering og hopping i høyet. Det er som vanlig dekket til ekte, norsk friluftsfrokost, og den smakfulle og innholdsrike jegersuppen gir energi nok til hele dagen.

– Det er viktig at foreldre overleverer sine turtradisjoner og ferdigheter i naturen så tidlig som mulig til sine barn. Barn og unge som blir glade i naturen vil også bruke og verne om den senere i livet, sier generalsekretær i FRIFO, Lasse Heimdal.

Han ser på Sognsvann som en hyggelig møteplass, der flere generasjoner sammen kan utøve det enkle, norske friluftslivet.

– Aktivt naturliv

Friluftsdagen markerer starten på friluftslivets uke, som har vært arrangert over hele landet hvert år siden Friluftslivets år i 1993. Med den tradisjonsrike dagen ønsker medlemsorganisasjonene i Friluftslivets fellesorganisasjon, FRIFO, å stimulere barn og unge til et aktiv naturliv gjennom et mangfold av hyggelige aktiviteter.

Sopp og lavvo

Oslo- og omland friluftsråd, Statens naturoppsyn og Oslo sopp og nyttevekstforening tar også Sognsvann i bruk denne septemberdagen. Sistnevnte vil lære de besøkende hvordan de enklest mulig kan fylle kurven med gode matsopper.

Speiderne viderefører sin tradisjon med tilbud om overnatting i lavvo fra lørdag kl. 17.00 til søndag. Deltakerne samles til hyggelig prat og pølsegrilling rundt leirbålet. Friluftsandakten i regi av Nordberg kirke holdes som vanlig kl. 11.00.

Se fullstendig program:
www.frifo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.