RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pust ut og nyt


Fiskelykke?: Ta med fiskestang og prøv fiskelykken ved Sognsvann. FOTO: UTLÅNT
Fiskelykke?: Ta med fiskestang og prøv fiskelykken ved Sognsvann. FOTO: UTLÅNT
Ta med naturglade og lekne barn, barnebarn, nieser, nevøer eller nabobarn på spennende friluftsaktiviteter søndag 5. september.

SOGNSVANN: Friluftsentusiasten og statssekretæren i Miljøverndeparte-mentet, Heidi Sørensen, åpner det populære familiearrangementet, som hvert år trekker flere tusen naturelskere til idylliske Sognsvann.

LES OGSÅ: Friluftsmani

Jegersuppe, takk!

På planen denne dagen står blant annet klatring, grilling, roing, padling fisking, orientering og hopping i høyet. Det er som vanlig dekket til ekte, norsk friluftsfrokost, og den smakfulle og innholdsrike jegersuppen gir energi nok til hele dagen.

– Det er viktig at foreldre overleverer sine turtradisjoner og ferdigheter i naturen så tidlig som mulig til sine barn. Barn og unge som blir glade i naturen vil også bruke og verne om den senere i livet, sier generalsekretær i FRIFO, Lasse Heimdal.

Han ser på Sognsvann som en hyggelig møteplass, der flere generasjoner sammen kan utøve det enkle, norske friluftslivet.

– Aktivt naturliv

Friluftsdagen markerer starten på friluftslivets uke, som har vært arrangert over hele landet hvert år siden Friluftslivets år i 1993. Med den tradisjonsrike dagen ønsker medlemsorganisasjonene i Friluftslivets fellesorganisasjon, FRIFO, å stimulere barn og unge til et aktiv naturliv gjennom et mangfold av hyggelige aktiviteter.

Sopp og lavvo

Oslo- og omland friluftsråd, Statens naturoppsyn og Oslo sopp og nyttevekstforening tar også Sognsvann i bruk denne septemberdagen. Sistnevnte vil lære de besøkende hvordan de enklest mulig kan fylle kurven med gode matsopper.

Speiderne viderefører sin tradisjon med tilbud om overnatting i lavvo fra lørdag kl. 17.00 til søndag. Deltakerne samles til hyggelig prat og pølsegrilling rundt leirbålet. Friluftsandakten i regi av Nordberg kirke holdes som vanlig kl. 11.00.

Se fullstendig program:
www.frifo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere