RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rå debut

Knut Møller-Lien fra Nordstrand har nylig gitt ut sin første roman, den action-fylte Sebastians verden. Målet er å bli forfatter på heltid.

Sebastians verden handler om den kyniske oslogutten Sebastian, som gjør alt for å oppnå rikdom. I sin jakt på penger regisserer han storstilte svindler, som blant annet innebærer å selge sin egen, veltrente kropp til rike homofile menn. Men Sebastian har også en mykere side, som kommer til uttrykk i vennskapet til kameraten Moon.
Boken er full av action og spenning. I følge forfatter Knut Møller-Lien utfoldet historien seg underveis mens han skrev.
- Jeg bygget boken rundt karakteren Sebastian. Historien kom side for side, og karakteren utviklet seg etter hvert som jeg jobbet med ham, sier Møller-Lien.
Han mener den skruppelløse pengejegeren Sebastian finnes i virkeligheten.
- Slike karakterer finnes. Jeg har observert og blitt kjent med mange som har lignende trekk. All fiksjonshandling bygger til syvende og sist på karakterer man har møtt, sier forfatteren.

Mer ro

Til daglig jobber Knut Møller-Lien som økonomisk rådgiver. Men de siste par årene er det blitt mer og mer skriving for mannen som er vokst opp i Kaptein Oppegårds vei på Nordstrand.
- Jeg har lenge tenkt at jeg har hatt lyst til å skrive, men jeg har aldri tatt meg tid til det før de siste årene. Trangen til å skrive er blitt sterkere, samtidig som jeg har fått litt mer ro i livet. Jeg er blitt flinkere til å bruke tiden til å gjøre det jeg har lyst til, sier Møller-Lien.
Nå er han nærmest blitt avhengig av skrivingen.
- Jeg blir mer og mer hekta! Skrivingen er bra terapi du føler deg vel etter du har skrevet. Hadde jeg ikke jobbet med noe annet ville jeg hatt lengre skriveøkter hver dag. Drømmen er å leve av å skrive, sier debut-forfatteren.

Ny bok på gang

Sebastians verden er utgitt på Debutanten Forlag, et nyetablert forlag som konsentrerer seg om debutant-utgivelser og de antatte forfatternes senere bøker. Møller-Lien er godt fornøyd med oppfølgingen, og har valgt å gå inn i forlagets styre.
- Forlaget skal gjøre det enklere og raskere for folk som har et manus å få det vurdert. Det er en liten, rasjonell og effektiv organisasjon, sier han.
Nordstrand-forfatteren har følgende råd til de som ønsker å skrive og få utgitt en roman:
- Det er viktig å ikke være så opptatt av at det du skriver skal være ferdig. Det er bedre å få ned på papiret de tankene du har der og da, og så får du heller gå inn og rette opp ting etter hvert. Et manus vil likevel komme til å forandres underveis. Dersom du veier hvert ord på gullvekt er det lett å stoppe opp, sier Møller-Lien, som samtidig røper at han er godt i gang med en ny bok.
- Det blir en helt annerledes roman enn Sebastians verden. Mer vil jeg ikke si, smiler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere