RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røa-ildsjel 2011: – Er ikke den her jeg har gått etter


I den røde jakken: Lars Buer med sin hederspris i sin sedvanlige røde Røa-jakke. – Det er så mange imponerende sjeler som tar i et tak her i nærmiljøet, som ikke synes i det hele tatt. Denne prisen blir derfor på vegne av veldig mange, sa han om prisen.
I den røde jakken: Lars Buer med sin hederspris i sin sedvanlige røde Røa-jakke. – Det er så mange imponerende sjeler som tar i et tak her i nærmiljøet, som ikke synes i det hele tatt. Denne prisen blir derfor på vegne av veldig mange, sa han om prisen. Foto: FOTO: LINN HUSBY
Det var Lars Buers (54) kommentar etter at han mottok «Årets ildsjel»-pris for sitt arbeid i lokalidretten på Røa lørdag før første advent.

RØA: – Jeg har et stort hjerte for klubben, sa mannen i den store røde Røa-jakken under overrekkelsen av prisen på Røa torg.

 
 

Rødt for nærmiljøet

Her hadde mange Røa-beboere tatt turen for å ønske den første adventstiden velkommen, kjøpe vafler, pepperkaker og gløgg eller å gå i fakkeltog for å tenne den store julegranen ved Røa kirke - samt å overvære prisoverrekkelsen.

– Da er det kanskje passende at prisen har en form som et hjerte, spør vi Lars Buer.

– Ja, det synes jeg var veldig fint, utbryter han, før han undrende legger til:

– Men kanskje er det heller den røde jakka mi som har gitt meg en så synlig posisjon i nærmiljøet? Den gjør meg jo synlig hvor enn jeg går, sier han spøkefullt, men innrømmer at det stemmer at han er mye rundt omkring på Røa.

Se video med juryens begrunnelse og takketalen til vinneren. Artikkelen fortsetter under videoen.

 

Fullt fortjent

– Han er så synlig i miljøet her oppe, så alle vet hvem han er, sier en av de fremmøtte lokalbeboerne, Thor Magne Engerbakk, om utdelingen, som var raskt ute med å gratulere Buer.

– Ja, dette var fullt fortjent, det blir mange gratulasjoner her i kveld, sa han, som selv har spilt fotball med Buer.

Til og med pappa Buer, æresmedlem i Røa IL, synes det var stas med pris, en pris han kanskje selv tar litt av æren for.

– Ja, han har jo vært med via meg helt siden han var ganske liten. Aktiv både i bandy og fotball, og det har vært veldig moro å følge han opp, sier Willy Buer, selv også med en lang fartstid i Røa IL.

Det siste vi hører rundt oss er – Ja ja, gratulerer Lars, vi har vært med å stemme på deg!

Noe å se opp mot

Etter konserten med julenissebarn i alle aldre fra Voksen skoles kor bar det videre i fakkeltog til Røa kirke for å tenne lyset på årets julegran. På toppen av den store granen, var en stjerne så vidt å skimte. Prest Roald Ottersen, som ønsket alle velkommen, hadde noen vise ord å si rundt akkurat den.

– Det er så viktig i julen å har noe som man må se opp mot, så man ikke bare ser seg selv og sitt. Derfor er det fint at vi må løfte hodet litt, en gang i blant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere