RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røa-jentenes største helt


Henning Aamodt er alltid blid når han er i Røa-miljøet. Det setter Gunhild Herregården (t.v.) og Ada Finskud pris på.
Henning Aamodt er alltid blid når han er i Røa-miljøet. Det setter Gunhild Herregården (t.v.) og Ada Finskud pris på.
I 25 år har Henning Aamodt lagt ned en uvurderlig jobb for damefotballen i Røa. Nå kan 64-åringen bli «Årets fotballnavn 2009» i Oslo Fotballkrets.

RØA: De som har sett en fotballkamp med toppserieheltene til Røa har garantert lagt merke til den blide materialforvalteren som går rundt med drikkeflasker og annet utstyr.

Henning Aamodt er ekte Røa-gutt og har brent for damefotballen i idrettslaget siden 1984. Nå får han en fin belønning for den frivillige innsatsen i form av å bli kåret til «Årets fotballnavn» i nedslagsfeltet til vår avis. Henning tok en klar seier foran nettopp Røa-jentene, som han har vært materialforvalter for i en årrekke.

– Dette var veldig overraskende for meg. Selv har jeg stemt på jentene siden jeg syntes det var en større prestasjon sportslig sett, men jeg har skjønt at spillerne har stemt på meg, sier Henning stolt.

Spillerne selv mener prisen gikk til rett person.

– Å stemme på Henning var ikke noe vi hadde bestemt oss for sammen, men alle gjorde det likevel. At han får prisen er veldig fortjent, sier venstreback Gunhild Herregården.

25 flotte år

Nå venter den store finalen for Henning, der han er en av flere Oslo-kandidater til prisen som «Årets fotballnavn 2009». Det er en fagjury som bestemmer hvem som skal stikke av med den gjeve tittelen.

– Jeg tvile på at jeg har noen sjanse i den kåringen, sier den jordnære 64-åringen.

Uansett om Henning når til topps i kåringen eller ikke; jobben han har lagt ned for damefotballen i Røa er fantastisk. Og alt har vært på frivillig basis.

– For 25 år siden ble det startet to damelag her. Jeg var med på å danne det ene, og det andre laget var Ole Bjørn Edner sitt. Etter det har vi stort sett holdt sammen, smiler Henning.

Resten av historien er nesten som et eventyr å regne, og Henning Aamodt har fått lov til å være med på alle høydepunktene i Røa-historien.

– Jeg var med rundt jentelagene som både oppmann og trener. Det var 76-årgangen, der Kristine Edner spilte, som etter hvert dannet a-laget, og etter opprykket i 2000 har jeg vært med offisielt som materialforvalter, sier Henning som også kan skilte med æresmedlemskap i Bogstadkameratene (håndball).

Herlig miljø

Han har mange høydepunkter opp gjennom årene, men klarer likevel å trekke frem én sesong som den aller største.

– 2004-sesongen vil jeg alltid huske. Det var første gang vi tok «the double».

64-åringen synes det er topp å være mest mulig rundt jentene, og Henning er med på alt – uansett om det seriekamp på Kolbotn eller europacupspill i Russland.

– Mye av nøkkelen til suksessen vår er miljøet. Vi er nøye på hva slags jenter vi henter, sier Henning – selv en av de aller største gledessprederne i Røa-miljøet.

DISSE KJEMPER OM SAMMENSLAGTSEIEREN:

Anders Nitteberg Lie (19) – stemt fram på ostkantavisa.no – Klubbspiller, lagspiller og goalgetter i VIFs rekruttropp. Ble toppscorer med 31 mål, til tross for å ha vært ute med kyssesyken i 2 mnd.

Tarald Moe Bjølseth (18) – stemt fram på lokalavisenfrogner.no – Fotballdommer i Frigg, dømmer i 4. divisjon, menn og er med i en utviklingsgruppe i Oslo Fotballkrets. Er kåret tidligere til årets rekruttdommer.

Henning Aamodt (64) – stemt fram på akersposten.no – trofast støttespiller rundt damefotballen i Røa i en årrekke.

Lyn J93 – stemt fram på nab.no – Norges beste 16-årslag. Vant Norway Cup og J16-NM. Har en uvanlig bred stall, og bruker alle spillerne. Byttet blant annet ut hele laget under Norway Cup-finalen for at alle skulle få spille.

Harmeet Singh (19) – stemt fram på lokalavisen.no – Midtbanespiller i VIF, som har spilt seg til fast plass på A-laget som sisteårsjuniorspiller. U21-landslagsspiller. Ydmyk og hardtarbeidende spiller.

Ingrid Kathrine Buer Søndenå (15) – stemt fram på noblad.no – Kaptein for Lyn J16-lag, som tok gull i Norway Cup og J16-NM. Strålende midtstopper og framtidig toppseriespiller. Tar vare på alle spillerne og bidrar alltid positivt.

Hans-Erik Eriksen – stemt fram av Østlandets Blad på nett (www.oblad.no) – Trener i Follo FK, og har på tross av økonomisk rot og null kroner i lønningsposten, tatt Follo til Adeccoligaen.

Sindre Storhaug (20) – stemt fram på amta.no – Unik klubbfølelse, har alltid spilt for Nesodden, yter alltid maks, har hjertet utenpå drakta, jobbet seg tilbake etter kyssesyken.

Bærum J13 – stemt fram på budstikka.no – Bærum sportsklubbs første 11-er lag i fotball for jenter noensinne. I sin aller første sesong vant laget Norway Cup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere