RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rå mobil til 2000 kroner


Huawei U8860 Honor gir deg mye kraft for pengene.
Huawei U8860 Honor gir deg mye kraft for pengene. Foto: Foto: Produsenten
Prisen på Huawei U8860 Honor er hyggelig og ytelsen befinner seg i tetsjiktet.

Huawei har som vane å prise telefonene sine under det tilsvarende telefoner hos konkurrentene koster. Nå har de gjort det igjen.

Mye kraft

Huawei U8860 Honor har en 1,4 GHz prosessor av den typen vi finner hos en rekke dyrere telefoner, og i ytelsestester gjør Honor det bedre enn mange tidligere toppmodeller. Alt av teknologi du kan kreve av en moderne mobiltelefon er også på plass.

Les også: Hanskene som fungerer på skjermen

Les også: Raskere og berdre utgave av Symbian

Les også: Lanserer 4G-mobil med Android 4

Den fire tommer store skjermen fungerer utmerket til filmtitting. Skjermen er likevel ikke helt i kvalitetstoppen. Kontrasten er litt svak og og synsvinkelen er laber, men i denne prisklassen er dette likevel en knallbra skjerm.

Om du vil bruke mobilen til å spille på, kan Huawei U8860 Honor dekke dine behov. Med innebygget gyro kan du styre ved å vri på telefonen i de spillene som støtter dette, og den store skjermen og gode ytelsen sørger for god oversikt og grafikk. Den store skjermen gjør at telefonen også er god på videovisning, til tross for litt laber kontrast i de mørke bildene.

Mobil

LABER: Innsynsvinkelen er ikke veldig god. (Foto: Einar Eriksen)

Lyd i ørene

Lydkvaliteten i ørepluggene er så som så, men når du kobler til et skikkelig sett øreplugger, får du god lydkvalitet for musikklytting. Lyden kan imidlertid ikke stilles veldig høyt, og du bør defor passe på ikke å koble til et alfor krevende hodesett eller øreplugger.

Også kameraet holder mål, selv om det ikke kan måle seg med kameraet i den mer påkostede Sony Ericsson Xperia Neo som nå koster omtrent det samme som Huawei U8860.

Kanten øverst på telefonen er litt for skarp og gnager litt på øret i telefonsamtaler. Bortsett fra dette fungerer Huawei U8860 Honor suverent som mobiltelefon med god lydkvalitet i samtaler og god batterilevetid.

Mobil

KVALITET: God batterilevetid og samtalelyd. (Foto: Einar Eriksen)

Huawei U8860 Honors tastaturproblem

E-postleseren og tekstmeldingsfunksjonen fungerer helt uten trøbbel, men tastaturet har vi ikke mye til overs for. Æ, ø og å er ikke å finne som egne taster. Holder du inne «a», kan du velge å skrive «å», og holder du inne «o», kan du velge å skrive «ø». Om du skulle ønske å skrive «æ», har du et problem.

I tastaturets innstillingsmenyer er oversettelsene mellom kinesisk og norsk helt forferdelige, og du bør ikke bli overrasket over å få opp en feilmelding eller to med kinesiske tegn. Heldigvis er det enkelt å bytte ut tastaturet med noe annet i Android Market.

Alt i alt er vi imponert over hvor mye Huawei U8860 Honor gir deg for pengene. Bytter du ut tastaturet har du en svært god mobiltelefon helt på høyde med telefoner som koster helt opptil en tusenlapp mer.

Mobil

MENY: Det er enkelt å bytte hele menysystemet. (Foto: Einar Eriksen)

Alternativene til Huawei U8860 Honor

Likevel finnes det gode alternativer. Sony Ericsson Xperia Neo koster som nevnt det samme som Huawei U8860, og har et bedre kamera og skjerm men ellers noe svakere maskinvare. Motorola Defy+ koster bare litt mer, men tåler vann. Optimus Black gir deg en mye bedre skjerm for bare noen hundrelapper ekstra. Sony Ericsson Xperia Ray er et alternativ om du vil ha en mindre og slankere telefon.

Den elegante Sony Ericsson Xperia Arc S ligger 500 kroner over Huawei U8860 Honor i prisklasse, men når den blant annet har bedre kamera, bedre skjerm og HDMI, kan den være verdt en titt. Lynraske LG Optimus 2X med tokjernersprosessor koster også bare rundt 500 kroner mer enn Huawei U8860 Honor .

Legger du på 500 kroner får du altså mange gode alternativer til Huawei U8860 Honor, men om du skal holde deg til budsjettet står det i all hovedsak mellom Huawei U8860 Honor og Sony Ericsson Xperia Neo.

Les hele denne testen på Amobil.no
 

Les flere elektronikknyheter på dittOslo.

Les siste nytt fra Oslo.

Les siste nytt fra Oslos kulturliv på skjeriOslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere