RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elise Thorsnes kom til kort mot Toril Hetland Akerhaugen og Trine Rønning
Elise Thorsnes kom til kort mot Toril Hetland Akerhaugen og Trine Rønning Foto: Arild Jacobsen

Røa overkjørt i cupfinalen

Norgesmestertittelen glapp for Røa. Stabæk ble for sterke og slo Røa for andre gang på rad i cupfinalen.

LILLESTRØM: De blåkledde fra Bærum la grunnlaget gjennom en meget god førsteomgang - spesielt av Ada Hegerberg som scoret ekte hattrick i løpet av de første 45 minuttene.

Lufta gikk ut

-     De var veldig effektive, mens vi ikke var det. I tillegg var Ada Hegerberg «on fire». Hun var forskjellen mellom lagene, sier kaptein Siri Nordby, som spilte sin siste fotballkamp i karrieren.

I andreomgang var det aldri tvil om hvor gullet skulle havne, og da Graham Hansen la på til 4-0 var kampen i realiteten over.

Og kapteinen hadde håpet på en bedre avskjedskamp.

-    Det var mer trist å se jentene lei seg. Det var verre å tape på straffespark i fjor. Nå må vi bare legge dette bak oss og vinne festen, sier Siri Nordby.

-    Nå håper jeg de drar i land seieren neste år og jeg får komme på festen da, sa en meget rørt kaptein rett etter kampen til dittOslo.

LES OGSÅ: Siri Nordby sier farvel


Revansjesugen trener


Trener Geir Nordby var også en slagen mann etter kampen, men humøret var litt bedre på banketten til Norges Fotballforbund på Bristol hotel.

-    På 0-3 var kampen kjørt. Vi prester bra en periode, men Stabæk er et bra lag og i tillegg veldig effektive, sier Geir Nordby på vei opp til banketten.

SE BILDER FRA CUPFINALEN OG BANKETTEN HER

Røa

Han oppsummerer året med at de har hatt en trøblete sesong med mange sentrale spillere som har vært av og på med skader og sykdom.

Men treneren er veldig klar på at Røa, som har vunnet enten serie – eller cupgull siden 2006, skal tilbake helt i toppsiktet igjen enste sesong.

-    Vi er revansjesugne. Vi er et topplag og vi blir enda bedre neste år, slår Geir Nordby fast.

-    Og er du med neste sesong?

-    Akkurat nå er jeg sliten og jeg trenger et lite pusterom. Men jeg skal være fotballtrener også neste år, sier han.

LES OGSÅ: Geir Nordby kan forsvinne til det norske landslaget

Trist farvel

Treneren synes også at det er trist at kaptein Siri Nordby legger opp.

-    Hun er en av grunnsteinene i Røas suksess, både på og utenfor banen. Hun har også hjulpet meg i trenerjobben. Trist er det eneste ordet jeg kan si om den saken, sier Geir Nordby.

Også Hedda Strand Gardsjord, som har vunnet fem NM-gull sammen med lagvenninnen Siri Nordby, mener at det er trist å se kapteinen forsvinne neste sesong.

-    Det er vemodig. Jeg har spilt ved siden av henne og det har vært en ekstra trygghet å ha henne der. Hun er en av stammen i Røa som gir hundre prosent på banen og langt på natt på fest. Hun har vært utrolig viktig for miljøet, sier Hedda Strand Gardsjord.

Les kampreferatet her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere