RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røa-revy helt i hundre


Cabaret Fossile viste at alder er ingen hindring for å være kul.
Cabaret Fossile viste at alder er ingen hindring for å være kul. Foto: Foto: Janina Lauritsen
Røa Vel ga seg selv en verdig feiring med en fantastisk revy. Seniorrapperne i Cabaret Fossile, som bidro i revyen, syns dette var mye morsommere enn å gå videre i Norske Talenter.

HOVSETER SKOLE: Røa Vel fyller 100 år og da er det på sin plass med en skikkelig lokalrevy, laget av lokale krefter. 

Revyen hadde skråblikk på samfunnet generelt, men spesielt på Røa-folk. Vi møtte Elin Horn Galtung, borgermester og dronning av Røa, den eviglange jakten på Røatunellen, ivrige Birkebeinere og sterke motstandere av snikislandifiseringen. 

Les også: De gærne (på Røa) har det godt 

Hva er en ekte Røa-beboer? 

For å være en ekte Røa-beboer, må du ha egen smørebod i kjelleren. Visste du forresten at flest folk som går Birkebeinerrennet har postnummer fra Sørkedalsveien? I revyen fikk vi et innblikk i hva de overivrige skiløperne gjør med barna sine når de skal trene. Stapper de dem i sekken? Plasserer dem foran tv-en? For å kunne bo på Røa må du også gjennom en audition, og det er selvfølgelig kun Elin Horn Galtung som sitter i juryen. 

Latteren satt løst hos publikum under hele revyen, og Elin Horn Galtung, som ble heftig parodiert ved flere anledninger, satt også i salen. Hun tok det hele med en god latter. 

Senior-stjerner imponerte 

Senior-rapperne i Cabaret Fossile sjarmerte da de var med i tv-programmet Norske Talenter, men nå står de på scenen på Hovseter. Og Ingvar Strøm må innrømme at Røa-revyen faktisk er morsommere enn Norske Talenter. 

– Det å jobbe over lenger tid i stort, lokalt kulturprosjekt med fokus på alt som skjer i nærmiljøet, og da sammen med massevis av kjempegode skuespillere og dansere som bor bortenfor nærmeste veikryss, har vært noe helt spesielt, sa Strøm.

Les også: Røarevyen med premiere tirsdag 4. november 

– Helt knall! 

Familien Solberg storkoste seg under revyen, og de nevnte nesten hele programmet da de skulle dra frem sine favorittinnslag.

– Dette var kjempebra! Helt knall! Det er bare å løpe og kjøpe billetter. Vi syns herreballetten var veldig morsom, og Elin Galtung. Og islandifiseringen, også! 

Karoline Herlofsen, som har stått for regien, kunne heller ikke vært mer fornøyd. 

– Jeg er veldig fornøyd! Dette var kjempebra, teknikken var på plass, og skuespillerne var kjempeflinke. 

Røa-revyen spilles fra 4.-9.-november, på Hovseter skole. 

Les også: Leter etter revystjerner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere