Rå vinkel i forbedret Kane & Lynch

“Youtube-vinkelen” i Kane & Lynch 2: Dog Days gir følelsen av at du sitter og ser på en grusom horror-film redigert av en psykopatisk regissør.

“Youtube-vinkelen” i Kane & Lynch 2: Dog Days gir følelsen av at du sitter og ser på en grusom horror-film redigert av en psykopatisk regissør.

Resultatet er like trivelig som en hyrdestund mellom SAW og Blair Witch Project.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kane & Lynch 2: Dog Days

SPILLVERKET.NO: Jeg må innrømme at jeg egentlig håpet å aldri mer se noe til Kane & Lynch 2. Ikke fordi jeg hadde noe imot konseptet; en selvmedisinert psykopat og en særs ustabil leiesoldat med uflaksen til Mr. Bean og Donald Duck kombinert.

Skepsisen min skyldtes utelukkende det første spillets mange feil og svakheter.

Om jeg skulle oppsummere det første Kane & Lynch-spillet i en setning ville det vært noe i duren: “Hitman-klone på kokain, sabotert av en bråte tekniske feil”.

Men de danske drenge ga ikke opp, middelmådig kritikk og sinte forumbrukere til tross. Heldigvis. På en måte.

Grusomt fornøyelig

Har du nerver av stål? Besitter du en kondisjon av en annen verden og betrakter du attpåtil myggstikk som mer plagsomt enn kulehull? I så fall, kontakt oss.

Slik kan jeg se for meg at jobbutlysningen til Kane & Lynch 2s kameramann så ut. Den største og utvilsomt mest forhåndsdiskuterte forandringen i K&L2 er kameravinkelen.

Her ser man ikke figurene fra verken tradisjonell tredje- eller førsteperson, her ser man de fra “Youtube-vinkelen”. Og la meg si det først som sist, resultatet er grusomt fornøyelig.

Kameravinkelen fjerner faktisk mye av følelsen at det faktisk er et spill man sitter foran. I stedet skapes følelsen av at du sitter og ser på en grusom horror-film redigert av en psykopatisk regissør.

Langt bedre spillmekanikk

Et punkt det første spillet måte tåle mye kritikk for, var den svake spillmekanikken.

Heldigvis har utviklerne lært leksa si, K&L2 er på lang vei en mye mer bedre opplevelse enn hva det første spillet var. Gutta føles langt kjappere til beins denne gangen, og godt er det, for her kan det meste skytes i stykker.

Kombinasjonen av den tette kameravinkelen og illsinte fiender gjør at tempoet holder seg svært høyt spillet gjennom.

Meste bedre enn forgjengeren

Det kan altså konkluderes med at K&L2 er en solid oppfølger, som absolutt gjør det meste bedre enn forgjengeren.

Dessverre er det glemt så fort man er ferdig med det. Noe som både skyldes at det er ingenting som virkelig får deg til å løfte på øyenbrynene, og at spillet er komisk kort.

En plass mellom fire og fem timer var alt undertegnende behøvde for å komme fra A til Å i Shanghai.

Så, bør du ta turen til Shanghai? Vel, ja. Men vent til billettene er på tilbud. Først da får du en pakkereise du ikke bør la gå deg hus forbi.

Les hele anmeldelsen av Kane & Lynch 2: Dog Days på Spillverket.no

Les også disse sakene:

Er du Halo-konge? Spillverket trenger deg

Beste norske indiespill kåret

GT5 sluker harddiskplass for maks kjøreglede

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.