RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rå øyenskygge!


SKYGGE: Skaff deg en rå øyenskygge, og prøv noe annet enn brunt. Men husk: Ikke overdriv!
SKYGGE: Skaff deg en rå øyenskygge, og prøv noe annet enn brunt. Men husk: Ikke overdriv! Foto: Inga Ivanova
Hva bør alle festklare jenter ha i sminkevesken? Jo, en rå øyenskygge!

KVINNEGUIDEN.NO: Hvis du skal gjøre én investering for årets julebordsminke, så er det å skaffe deg en ny øyenskygge!

Øyenskygge er nemlig det enkleste virkemiddelet for å skape et helt nytt uttrykk. Men her gjelder det derimot å ha kontroll på påføringen.

Les også:
Kvinneguiden tester øyenskygger

Lekker festsminke til julebordet

Skyggelegging:

Her får du den amerikanske makeupartisten Kim Whites øyenskyggetips:

Ikke tving skyggene til å passe sammen. Hvis du bruker mer enn én skygge, bør du forsikre deg om at skyggenes farger blander seg sammen på en naturlig måte. Her er en rund dusekos et must!

Ikke overdriv! Når du har sminket en sotet look, blir det en fin linje mellom sexy og blåveis. Sørg for at du ikke krysser denne linjen.

Vil du ha en mer intensiv og sterk look, skal du bruke fuktige børster, som du enten sprayer på litt fuktighetsspray på, eller fukter med litt vann. Vil du ha en skinnende look kan du gjerne legge litt gloss over.

Ikke bruk kremskygge uten å bruke en øyeskyggebase. Du trenger en skikkelig grunning selv om det er kremskygge du legger på. Avslutt gjerne med litt mattende pudder på toppen, for at skyggen skal holde lengre uten å stripe.

Har du store øyne kan du la de skinne ekstra mye med skimmerskygger. Mandelformede øyne ser flotte ut med skygge som er konsentrert langs den øvre vippekanten.

Prøv noe annet enn brunt. Det finnes utallige andre skyggefarger som du kan bruke i hverdagen, uten at resultatet ser ut som et tivoli. Hvorfor ikke leke deg mer med fersken, indigo eller kobberfarger?

De naturlige oljene på øyelokket "spiser" gjerne opp skyggen din. Det er her en god primer kommer inn. Før du legger på skyggen; bruk litt øyenskyggeprimer på lokket, samt litt gjennomsiktig, mattende pudder, før du legger skyggen. Da sitter skyggen bedre, og du unngår striper.

Ikke glem å riste kosten før du påfører skyggen over øynene dine. På den måten havner ikke ekstra øyenskygge på kinnene dine. Påfører du en veldig mørk skygge, er det også lurt å holde et lite papirstykke under øyet med den hånden du ikke bruker, så fanger du opp eventuelle rester som faller av under påføringen.

Kilde: Magansinet Elle

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere