*Nettavisen* Nyheter.

Raballder i garderoben

Kampen mot Fet 3 er bare en halvtime unna, og bør vinnes for å sende Raballders nybakte tv-stjerner, med den feminine forskjellen, et skritt nærmere målet om opprykk.

Linderud:Det har vært tilnærmet umulig å ikke få med seg medieoppstyret rundt Raballder håndballklubb de siste ukene. Tv-serien om gutta som liker gutta og håndball, har hjemmebanen i Linderudhallen på Bjerke.
Det er mange som tror vi bare er en gjeng med homofile som har dannet ett håndballag, men sannheten er at alle var håndballspillere før vi samlet oss her. Alle kunne spille håndball, og alle har spilt på minst to andre håndballag før, forteller nåværende trener Øivind Brevik, mens garderoben fylles opp av muntre gutter, nesten klare for kamp.

Lang natt

Natten har vært lang for mange av dem. Hverdagen er forandret etter tv-seriens inntog på skjermen, og i går var det VG som ville ha en bit av kaka, et festbilde. Som de tydeligvis fikk tak i.
Jeg har ligget og spydd i hele natt, kommer det fra den ene spilleren bakerst i garderoben, til latter blant de andre.
Det har vært en kjempegøy uke, hvor det har skjedd masse. Vi dekker jo store deler av Norge, og regionalaviser fra hele landet har skrevet om oss. Dessuten har det vært både radio og tv intervjuer i tillegg. Vi har fått en veldig god mottagelse, også blant andre homofile. Vi pleier jo å være ganske kritiske mot hverandre vi da, ler treneren videre.

Diva

Emil Salmila, den blonde keeperkjempen med den ekstra følsomme stemmen, og flygelederjobben, valser inn i garderoben, stopper, møtes av et fransk kyss av trener Øivind, og finner sin vante garderobeplass.
Scenene minner til tider mer om et cabaret show, enn en oppvarming til kamp, der smittende latter etter humoristiske historier løfter stemningen, og forteller at kampen er langt borte, men også veldig nærme. Det er slik de alltid har det. Fjås og fjas helt til dommerfløyta blåses, og overfeminine morsomheter koker bort i svett testosteron.
Kampen mot Fet 3 er intet unntak, og borte er alle hengslete håndledd og skrullete kallenavn som Heidi Tjugum og Marit Breivik. Raballder kjemper mot fordommer mot homofile, og fokuset deres rettes spesielt mot sportsmiljøet. Det er mange motstandere som har fått seg en overraskelse fra Norges skeiveste håndballag.

Kampen

Gutta i Raballder utspiller til tider motspillerne. Raske kontringer og kjappe finter preger spillet, og Raballder går kjapt i føringen. Ved pause leder de 17 14, og selvtilliten viser at det skal mye til å bli tatt igjen. Ledelsen holder seg helt ut til slutten av siste omgang, hvor Fet 3 klarer å utlikne i sluttminuttet, og på resultat 33- 33, og et sekund igjen av kampen, forsvinner dessverre alle poengene fra laget. Dommeren blåser straffe, og Fet 3 misbruker ikke sjansen som blir satt etter kampens ordinære spilletid.
Skuffelsen skinner tydelig hos de blåkledde tv-stjernene, og nok en gang vanker det raballder i garderoben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag