RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverre Steensen ønsker alle velkommen til det nye nettstedet eldreforeldre.no. Foto: Anne Marie Huck
Sverre Steensen ønsker alle velkommen til det nye nettstedet eldreforeldre.no. Foto: Anne Marie Huck

Råd for eldre og foreldre

På nettstedet eldreforeldre.no kan pårørende få nyttig informasjon om sykdom, livssituasjon, og ikke minst dele tanker med andre pårørende som står overfor utfordringer og gleder knyttet til aldrende foreldre.

SENTRUM: Jeg fikk ideen til eldreforeldre nettstedet da kona mi ble gravid, sier en smilende Sverre Steensen. Gründeren står også bak nettstedet og butikken Enklere Liv, og har stadig øyne og ører åpne for gode ideer. Under konas graviditet fikk han nemlig erfare at gravide kvinner er avhengig av å dele erfaringer og å kunne kommunisere med andre kvinner i samme situasjon. Mange gravide kvinner oppsøker da nettsteder som barnimagen.no, for å kunne diskutere med andre og få svar på alt man skulle lure på.

Jeg fant ut at det ikke fantes et lignende nettsted for dem som har eldre foreldre, og som trenger informasjon om de utfordringene man møter da, sier Sverre. Nå har nettstedet vært oppe og gått i rundt en måned, og tilbakemeldingene er allerede positive og mange, forteller Sverre.


Att samlet

På nettstedet eldreforeldre.no finner du stort sett alt du kan trenger å vite om dagens livssituasjon for eldre mennesker. Nettstedet er delt inn i kategorier som helse, aktiv alderdom, bo hjemme, i utlandet, hjelpemidler, sykehjem, arv/økonomi og begravelse og sorg. Sverre mener at man ofte trenger å snakke med andre mennesker eller dele vanskelige situasjoner som best mulig, og tror nettet i dag når mange mennesker.

Det kan handle om at mamma og pappa ikke lenger er i like god form som tidligere, og at dette påvirker hverdagen til både pårørende og foreldre, sier Sverre. På nettstedet har Sverre samlet et knippe eksperter som legger ut artikler om aktuelle temaer.

Vi har blant annet ergoterapeuter, helsepersonell og mange flere kompetente folk, sier han. Her kan man i en vanskelig situasjon be om råd fra både eksperter og andre som er innom nettstedet. Man kan også få svar på hvilke rettigheter man har innen hjemmehjelp til foreldre, og hvor man skal henvende seg for videre informasjon. På nettstedet diskuteres det gjerne om forskjeller på privat og offentlig hjemmetjeneste, og erfaringer deles.


Ingen svargaranti

Mye er brukergenerert her, sier Sverre. Man kan selv stille spørsmål og være med på å svare på temaer som kan være vanskelige å ta opp, som eksempelvis demens og andre alderssykdommer. Man må nok likevel belage seg på et tidsspenn på alt fra ti minutter til av og til aldri, når man venter på svar.

Det skal være enkelt å finne frem på nettstedet, sier Sverre. Selv om man kanskje ikke alltid får raske svar på spørsmål, skal det likevel være greit å finne frem til steder man kan kjøpe høreapparater, og andre viktige produkter som er særlig rettet mot eldre mennesker. Det er også fullt mulig å dele gladhistorier med hverandre, og gi nyttige tips om hvordan man på best mulig måte tar med seg bestemor på konsert. I tillegg er det en del praktiske tips om dødsfall, sorg og begravelser som kan være vanskelige å ha svar på.

Noen kan jo lure på hva man skal gjøre når man ikke lenger stoler helt på sin far i trafikken, og hvordan skal man best mulig frata han førerkortet, sier Sverre.

Gå inn på eldreforeldre.no for mer informasjon. Nettstedet er gratis for alle, og skal etter hvert finansieres mer eller mindre av annonsører som passer til målgruppen eldre. Nye artikler fra eksperter oppdateres jevnlig, og man kan selv være med på å skape debatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere