RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rådyrmor med barn i rushen


TUR: Ute på tur i annens hage, rådyrmor og den lille kalven. Foto: Kristin Tufte Haga
TUR: Ute på tur i annens hage, rådyrmor og den lille kalven. Foto: Kristin Tufte Haga
Tidlig onsdag morgen var rådyrmor og liten kalv på farten i hage langs travle Grefsenveien. Viltnemda ble kontaktet, men det ble politiet som til slutt kom for å hjelpe.

KJELSÅS: Langs travle Grefsenveien onsdag morgen ble det oppdaget en rådyrmor med en liten kalv som tråkket rundt i villahage. Moren så ut til å klare å komme seg ut via åpning i gjerdet mot nabohage på egenhånd, mens kalven klarte det ikke. .

Se video av rådyrmor og kalven hennes:

Viltnemda ble kontaktet.

– Vi rykker ikke ut i slike situasjoner så lenge ikke dyrene er skadet. Vår erfaring er at dyrene som regel klarer å komme seg ut av hagene selv, sa Tea Turtumøygard, på vakttelefonen til kommunens viltnemda.

Blant "tilskuerne" til rådyrdramaet i Grefsenveien var også Gullfisken Familiebarnehage. Sven Andresen fra barnehagen kontaktet politiet, og de ville gjerne bistå. Ikke lenge etter svingte politibil med tre politimenn inn ved hagen.

– Vi bistår også i slike saker hvis vi har tid og anledning, sa politiet.

Åpnet porten

Porten ble åpnet ut mot Grefsenveien, og trafikken klar til å stoppes. Politimennene gjorde iherdige forsøk på å få rådyrmor og kalven ut av hagen og porten, og mot Grefsenkollen og mer passende rådyrområder på andre siden. Men dyrene ble skikkelig stresset av redningsforsøkene og den lille rådyrkalven var til og med frempå og angrep den ene politimannen.

Fikk fred

Anbefalingen til slutt ble å la dyrene få roe seg ned, og at alle skuelystne trakk seg tilbake. Porten står nå åpen, så da er det ihvertfall enklere for dyrene å komme seg ut. Så får vi håpe at mor og barn i skrivende stund nå har kommet seg trygt avgårde til langt mer passende rådyrområder enn langs travle Grefsenveien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere