RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rafiq skremt av barneran


Afshan Rafiq (H) synes ikke noe om at barneranere gjør oppvekstmiljøet i Groruddalen mindre trygt.
Afshan Rafiq (H) synes ikke noe om at barneranere gjør oppvekstmiljøet i Groruddalen mindre trygt. Foto: Foto: Camilla Svendsen
Høyres Afshan Rafiq mener mer synlig politi og samarbeid kan stoppe barneranene i Groruddalen.

STOVNER: Groruddalen har opplevd et oppsving i barneran i år. Det bekymrer Høyre-politiker Afshan Rafiq.

– Det er skremmende å se utviklingen av barneran i Groruddalen, spesielt i bydel Stovner den siste tiden. Vi må ta dette på alvor, og sette inn treffsikre tiltak raskt, sier Rafiq, som er stortingskandidat og selv bor på Høybråten.

Stovner-politiet løste en rekke barneranssaker da de gjorde dette til hovedfokus i vår. Da ble 20 ranere tatt.

– Politiet på Stovner politistasjon bestemt seg for å løse dette raskt og satte ned hele stasjonene for å jobbe med det. Alle sakene løst i løpet av 14 dager, sa visepolitimester Roger Andresen om dette i begynnelsen av juli.

Mer synlig politi

Afshan Rafiq påpeker at dette viser hvordan økte politiressurser gir resultater. Nå vil hun styrke politiet ytterligere for å kunne ta ranerne før lovbruddene skjer.

– Jeg har vært i møte med politiet, og de ønsker å jobbe mer med ungdomskriminalitet som dette. Men de har ikke ressurser eller kompetanse. Derfor vil vi i Høyre styrke bemanningen i politiet og få et mer synlig politi, for å gi en forebyggende effekt, sier Rafiq til dittOslo.no.

Høyre ønsker også å gi kommunen muligheten til å kjøpe polititjenester fra politiet sentralt, der kommunen mener det er nødvendig med ekstra tiltak.

– Mange lokalpolitikere har god kunnskap om sine nærmiljøer. Vi vil gi Oslo kommune muligheten til å kjøpe ekstra ressurser der det trengs en offensiv innsats, for eksempel som med disse barneranene, sier Rafiq.

Les også: Til felts mot ungdomskrim

Lærere frykter represalier

Høyre-politikeren mener et samarbeid mellom skole, hjem og andre instanser er viktig. Hun peker spesielt på skolen som en nøkkel, ettersom lærerne ofte vil være de første til å merke når ungdom har problemer. 

– Mange lærere tør ikke si ifra, enten på grunn av frykt for represalier fra elevene eller at de føler systemet som tar imot meldingene ikke er godt nok. Sånn skal det ikke være, sier Afshan Rafiq.

Hun mener et godt samarbeid med hjemmet, skolen og andre instanser vil gi skolen mulighet til å hindre at elever vikler seg inn i større problemer, og i verste fall ender opp som kriminelle. Samtidig vil et godt oppvekstmiljø minske sjansen for at flere unge får problemer.

– Dessverre er det altfor mange av oss som er bekymret, redde eller engstelige i hverdagen. Slik frykt har vi plikt til å ta på alvor. Noen få negative krefter skal ikke få lov til å skape frykt og ta over vår hverdag, understreker Rafiq.

Les også: Ungdommen nå til dags er snillere enn før

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere