Gå til sidens hovedinnhold

Ragnhild Svenningsen 100 år

Jeg vet ikke hva det vil si å kjede seg, sier Ragnhild Svenningsen fra Lambertseter.

LAMBERTSETER: På onsdag fyller hun 100 år, men allerede helga som var ble jubileet markert med familie og venner på Lamberseter Gård.

Jeg er heldig som har en stor og flott familie, og nesten alle bor i nærheten. Jeg får veldig mye besøk, og er stadig på farten selv også. Jeg kjeder meg aldri, sier 100-åringen.

Samme hus siden 1950

Hun har bodd i det samme huset på Lambertseter siden 1950, de siste 15 årene alene etter at ektemannen gikk bort. Men vegg i vegg har hun begge sønnene.

Det er veldig trygt for meg, og jeg spiser middag hos den ene av dem hver eneste dag. Så får jeg litt hjemmehjelp til vask og rengjøring, og da klarer jeg meg fint her alene, sier Svenningsen.

Hun begynte i arbeidslivet allerede i 1923, da hun ble ansatt ved Sætre kjeksfabrikk. I 17 år jobbet hun i den den lokale dagligvareforretningen Knausen. Da hun pensjonerte seg som 78-åring sto hun for renholdet i den lokale banken.

Holder formen

Idrett og friluftsliv har gjennom alle år vært den store fritidsinteressen.

Jeg kjenner vel Østmarka like godt som mitt eget hus. Mannen min var sportsfrelst, og vi var på tur hver eneste helg i alle år, sier Svenningsen, som fortsatt holder formen med gåturer.

Jeg ser og hører litt dårlig, men elleres har jeg ingenting å klage på. Jeg har vært heldig, og har det veldig fint, sier 100-åringen.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå