*Nettavisen* Nyheter.

Råkjører ved barnehagen

Svein Nilsen frykter at det vil skje en ulykke på denne strekninga inn mot de midlertidige barnehagene. Barnehagene hadde tidligere innkjøring til venstre.

Etter at barnehagebrakkene kom opp i Kildeveien, har trafikken økt betraktelig. Og det kjøres slett ikke forsiktig.

TONSENHAGEN: Jeg har prøvd iherdig å gjøre noe med det, men ingenting nytter, sier Svein Nilsen, som er nærmeste nabo til den midlertidige barnehagen.

Han er alvorlig bekymret for at det skal skje en ulykke på den lille strekningen fra krysset Selvbyggerveien/ Kildeveien og inn mot barnehagen.

Foruten å snakke til bilister som kjører for fort, har han også vært i kontakt med barnehagen, politiet, Statens vegvesen og Oslo kommune. Ingen har så langt kunnet hjelpe.

Flere påkjørsler

Ifølge Nilsen har det skjedd flere påkjørsler i området. Han har selv opplevd at både kona og hunden er blitt påkjørt. Dessuten har han fire barn han er redd for.

Det er veldig mange barn i området, og folk kjører utrolig fort om morgenen når de har dårlig tid. Nå må folk få opp øya, sier han.

Ifølge Nilsen er veien bygget som turvei. Da de provisoriske barnehagene ble satt opp for et års tid siden, ble det ikke laget ny innkjøring. Istedet brukes turveien av alle som skal levere barn i barnehagene.

Veien er så smal at de som velger å gå til barnehagene må opp i snøskavlene om vinteren for å slippe bilene forbi. Nå må det gjøres noe. Men ofte er det desverre sånn at det må en ulykke til før noen forstår det, sier Nilsen.

Ønsker bom

Han mener skilt med fartsgrense 15 må opp. I tillegg mener han flere fartsdumper og opprusting av veien ville hjulpet. For den dårlige veien fører også til steinsprang mot parkerte biler.

Men det beste ville vært å stenge turveien med bom. Jeg forstår at varebiler og funksjonshemmede må få kjøre inn, men alle trenger ikke å gjøre det. Når folk ikke klarer å kjøre hensynsfullt, egner ikke denne veien seg for annet enn turvei, sier han.

Det har ikke lyktes Lokalavisen Groruddalen å komme i kontakt med rette instans som kan uttale seg i saken. Midlertidige Tonsenjordet barnehage og Sletta barnehage har ikke ønsket å uttale seg.

Det har ikke lyktes avisen å komme i kontakt med styrer i Midlertidige Kilden barnehage.

Annonsebilag