RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raknet de siste ti minuttene

Etter den elendige kampen mot Mandalskameratene hevet Skeid seg igår mot HamKam. Østkantgutta skapte flere gode sjanser mot topplaget, men da dommer Petter K. Toppe forærte HamKam sesongens billigste straffespark på Bislett, raknet det for et hardtkjempende Skeid-lag.

Historien gjentok seg mot HamKam på Bislett igår. Nok en gang fikk HamKam hjelp fra dommeren til å slå Skeid.

Mange Skeid-supportere husker cupkampen i 2004 på Hamar da selv Hamar Arbeiderblad slo fast at HamKam fikk et "superbillig straffespark" fra dommeren slik at de vant cupkampen i ekstraomgangene.

Igår skjedde det igjen. "Det er helt utrulig" lo HamKam-supporterne i det 80.minutt da Roman Kienasts elendige forsøk på skuespill endte med at dommer Petter K. Toppe blåste for straffespark. Skeid-spillernes iherdige protester var til ingen nytte. Juha Pasoja satte ballen sikkert i mål, og så forsvant piffen for Skeid. HamKam kunne putte både 3-0 og 4-0 på et Skeid-lag som tydeligvis ga opp etter dommerfadesen. At tdligere Skeid-yndling Thomas Øverby satte spikeren i kista med sitt 4-0-mål var heller ingen overraskelse på en dag da ting ikke ville gå Skeids vei.

God lagmoral

Før dommeren bestemte seg for å forære HamKam seieren hadde Skeid skapt flere gode sjanser. Den største kom ved Espen Grina i det 62. minutt, da han setter fart og skyter fra skrå vinkel. Skuddet går i kryss-stanga og ut, og Skeid-supporterne rev seg i håret. Grina hadde også en kanonsjanse senere i kampen, da han på 16 meter får ballen fra Dawda. Han sender i vei et strålende skudd, men Rønningen i HamKam-målet får såvidt fingertuppene på det velplasserte skuddet.

Også før pause var Skeid frampå ved flere anledninger. Dawda viste strålende initiativ og hadde flere gode driv framover på kanten. Også innleggene hans var bedre enn tidligere, og Moa kom til en kjempesjanse etter 27. minutter på en av de gode ballene fra Dawda. Uheldigvis gikk ballen en meter til side for mål.

Trøkk

Skeid fortsatte trøkket fram mot pause, og både Moa og Espen Grina hadde gode muligheter til å utligne HamKams 1-0-ledelse. Men marginene var ikke på Skeids side.

HamKam hadde tydeligvis fått kjeft i pausen, for hedmarkingene var mye mer på hugget etter pause. Den største sjansen fikk de i det 66. minutt da Abiodun skyter godt fra 12 meter. Bjarte Kringlemoen viste fram sine gode egenskaper på strek, og holdt det lave, harde skuddet i fast grep. Kringlemoen hadde en god kamp på tross av at han slapp inn fire mål. Ved en anledning var han på bærtur, men da fikk Joar Harøy avklart etter en uforståelig utrusning fra keeperen.

Uflaks - og udyktighet

Mot Mandalskameratene i sist hjemmekamp manglet Skeid fullstendig vilje til å vinne. Igår var det helt annerledes. Anført av Dawda, Grina, Berge og Breive kom Skeid stadig på farlige visitter i HamKam-forsvaret. Bare uflaks og litt udyktighet skilte Skeid fra scoring.

Mot Notodden er det nye muligheter for et Skeid-lag som tydeligvis øyner håp om en vei ut av uføret. Da må innsatsviljen og trøkket være minst like bra, samtidig som effektiviteten må bli betraktelig bedre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere