Gå til sidens hovedinnhold

Rallykongen avduket superbilen

I 2009 kjørte superbilen 1246 kilometer på drivstoff tilsvarende 1 liter bensin. Nå er den klar for å konkurrere mot verdens meste energigjerrige biler. Rally-esset Petter Solberg er imponert over temaet bak bilen.

AKER BRYGGE: Hydrogenbilen DNV Fuel Fighter parkerer de fleste miljøvennlige biler. Onsdag ettermiddag ble bilen avduket av rallyfører Petter Solberg og miljøvernminister Erik Solheim.

Bilen som satte den foreløpige rekorden i 2009 ved å komme 1246 kilometer på tilsvarende én liter bensin, er klar for Shell Eco-marathon i Tyskland i slutten av mai.

En konkurranse som er blitt gjennomført siden 1939. Målet er bevisstgjøring rundt forskningen på å finne bærekraftige drivstoff løsninger for fremtiden, samt å inspirere ingeniører til å tenke klima og bringe Norge langt frem som energinasjon.

Del på Facebook

Imponert verdensmester

Tidligere verdensmester i rally Petter Solberg kom nettopp fra VM-runde. Og der kjørte han en bil som drikker langt mer drivstoff. Han er imponert over hva teamet med NTNU-studenter har fått til med den 84 kilo tunge bilen.

– Dette er studenter med en kjempeframtid foran seg. Og det er teknologi som jeg ikke skjønner så mye av. Men jeg er veldig imponert over hva dere har fått til. Jeg tror dere kommer til å gjøre det veldig bra, sa han til teamet bak DNV Fuel Fighter.

– Vil bruke mindre

Miljøvernminister liker dette.

– Vi kommer etterhvert til å få biler som vil bruke mye mindre drivstoff enn i dag. Oljeselskapene og bilindustrien vil spille en viktig rolle. Men også «nerder» og smartinger vil være viktige i denne sammenhengen.

Teamet bak bilen består av Håkon Jenserud, Uwe Schindler,Mats Hoel, Tim Mjellem Stockfleth, Aksel Qviller, Alexander Welland, Sigri Halsteinsild Bleie, Jardar Sølna Øverby og Silje Lyngved Owrenn.

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft