Rammer inn etter alle kunstens regler

Kunstner John Allan åpnet i mai rammeverkstedet og galleriet «Artwork» i Herregårdsveien 1 på Ljan.

Kunstner John Allan åpnet i mai rammeverkstedet og galleriet «Artwork» i Herregårdsveien 1 på Ljan.

Tidligere art director og kunstner John Allan har åpnet rammeverksted og galleri på Ljan.

LJAN: John Allan vokste opp i Kent i England, med en norsk mor og engelsk far. Mor var fra Ljan, men flyttet til England etter krigen da hun ble sjarmert i senk av en kjekk engelsk soldat. Men i feriene dro familien ofte til Norge, og unge John falt pladask for det kalde landet med midnattssolen.

Flyttet hjem

Etter å ha studert kunst i England, dro Allan til Norge og etter hvert har han altså bosatt seg på Ljan der han har sine røtter. Så fulgte en lang karriere som art director i reklamebransjen. Etter 30 år i en hektisk tilværelse, fikk Allan nok. Han bestemte seg for å vende tilbake til utgangspunktet, nemlig kunsten.

Datateknologiens inntog ødela en del av magien i reklamebransjen for meg. Håndverket forsvant. Det ble mye innpakningen og lite innhold, sier Allan og legger til:

Det er klart det ikke er like lukrativt økonomisk å jobbe som kunstner. Men det å male gir meg mye mer enn å lage reklame, forteller kunstneren og legger til:

Men penger må man ha, derfor kom tanken på å starte et rammeverksted.

Gikk i lære

For et par år siden gikk han så i lære som rammemaker på Ski ramme og dekor, og i mai i år åpnet han dørene til Artwork i Herregårdsveien 1.

Dette lokalet fungerer som mottak, showroom og galleri. Selve verkstedet har jeg hjemme i Von Øtkens vei, forteller Allan. I lokalene i Herregårdsveien henger, foruten rammeprøver, også kunstutstillinger.

Jeg stiller ut både mine egne verk og andres. Men det skal være kvalitet, sier Allan. Etter hvert håper han også å kunne tilby malekurs.

Jeg håper å kunne få til et samarbeid med en venn av meg som driver Villa Furuhei, røper Allan.

Artwork er vanligvis åpent mellom 10 og 17, men holder sommerstengt fra 8. til 31. juli.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag