RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rammstein på nynorsk


 
 
- Vi skrur av bokmålsdialekten vår og skrur på nynorsken, sier Geir Gråbein til Lokalavisenfrogner.no.

SENTRUM: Fredag 20. juni står Oslo-gruppa Rammsund på Rockefeller for å fremføre den tyske gruppa Rammsteins låter på nynorsk. Med seg har de fire personer fra Pain Solution.

- Dette blir vårt lengste show. Det blir to timer med moro. Vi skal gjøre vårt beste for å lage best mulig show og vi kan love mange overraskelser. Men vi har ikke Rammsteins sitt budsjett, men vi skal prøve å gjøre det så likt som mulig, forteller Geir Gråbein som både er vokalist og oversetter.

For å få til best mulig show har de med seg fire fakirer fra Pain Solution.

- De står for deler av det visuelle showet. Det fakirske repertoaret består i alt fra flammesluking, flammeblåsing og sverdsluking, til spikerseng, og suspension (henge seg opp i kroker). De skal være med å heve showet, opplyser Geir.

Se bilder fra Pain Solutions eksamen her

Slag for målsaka

Når den Oslo-baserte gruppa entrer scenen på Rockefeller skrur de av bokmåls dialekten.

- Vi skrur på nynorsken umiddelbart vi entrer scena, forteller Geir.

- Her i Oslo er folk meget skeptisk til nynorsk. Hvorfor er det slik tror du?

- Vi ønsker definitivt å beholde målformen. Men jeg tror det må en endring til i skolen og selve nynorsk-undervisningen. Undervisningen som blir lagt opp er kjempekjedelig. Vi ønsker å fortelle de som driver med undervisningen at de må skjerpe seg og gjøre faget mer spennende. De må prate på samme nivå som ungdommen. Vi ønsker iallfall å vise ungdommen at nynorsk er kult på vår måte, sier Geir, som innrømmer at det er litt politikk i det.

- Men det er mest moro, bedyrer han.

- Ikke vær redd

Geir og co er ikke uventet store fans av tyskerne i Rammstein og han forteller at når de først skal spille sangene på norsk klinger det bedre på sidemål.

- Den type musikk egner seg veldig godt på nynorsk. Det låter strengere og de kraftige rulle-r`ene passer mye bedre til a-endelsene, opplyser Geir.

- Hvem passer dette for?

- Alle gutter og jenter som er gamle nok. De bør ikke være redd for hard musikk og kommer det frem en dildo på scenen bør man heller ikke freake ut, sier han.

Større show, større scene

Gruppen, som ble dannet i 2004, debuterte dagen før Rammstein spilte i Oslo i 2004. Siden har de holdt en mengde fullsatte konserter.

- Vi har hatt stor suksess og derfor setter vi opp konsert på Rockefeller. Forrige gang solgte vi ut på John Dee og derfor mener vi at vi bør gjøre et større show. Dermed passer Rockefeller perfekt, sier Geir.

Men gruppa har satt et ambisiøst mål. De må nemmelig selge over 500 billetter for å gå i null og konserten er også et ledd etter å ha nådd en stor milepæl.

- Vi feirer også at låten Mutteren er lastet ned 100 000 ganger. Derfor har vi kostet på oss en krone for hver nedlastning og satt opp dette showet. Vi vet at 500 personer er et ambisiøst mål, men vi regner med å selge bra, avslutter Geir Gråbein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere