RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranet dame (51)


 
 
En 51 år gammel dame ble dyttet og slått før veskenapperen kom seg unna med vesken hennes. Les politiloggen her.

Hadde malt på perrongen

LJAN: Natt til fredag ble det meldt til politiet at noen hadde malt på perrongen på Ljan stasjon.

Da en patrulje kom til stedet, sto et malingsspann og kost igjen og det var malt litt på perrongen.

«Brann» i plastpose

MANGLERUD: En dame ringte lørdag ved 16.30-tiden og fortalte at det hadde brent i leiligheten hennes i Welding Olsens vei på Manglerud. Ja, det var ikke akkurat brann, fortalte damen, men det røyk en del.

Hun hadde nemlig tømt et askebeger i en plastpose, og så hadde denne tatt fyr.

Hun ville varsle brannvesenet så naboer ikke skulle tro det brant om de oppdaget røyken.

Tømte tobakkshyllene i Prix

LANGERUD: Da betjeningen kom til Coop Prix på Langerud lørdag morgen, oppdaget de at det hadde vært innbrudd i forretningen.

Tomme tobakkshyller var bevis på hva tyvene hadde vært ute etter.

Hadde feil skilt på bilen

ABILDSØ: Gjør man noe ulovlig, må man passe på å ikke foreta seg noe som vekker politiets oppmerksomhet.

Det erfarte en kar på Statoil-stasjonen på Abildsø natt til lørdag. Politiet sjekket nemlig om skiltene som satt på en Volkswagen Transporter. De stemte ikke med hva som skulle sitte på bilen.

Dermed ble både fører og bil undersøkt. På den 46 år gamle mannen ble det funnet noe narkotika og i bilen var det fire nye sykler han ikke kunne redegjøre eiendomsforholdet til. Og ved nærmere ransaking ble det også funnet et bankkort på mannen. Dette viste seg å stamme fra en lommebok som ble stjålet 15. november.

Og om ikke dette var nok mannen ble tatt med inn på stasjonen for å sjekke om han var ruset.

Først bråk og så knivtrussel

SKULLERUD: Da klokken var blitt elleve lørdag formiddag, og det hadde vært bråk og høy musikk i lang tid, reagerte naboene i Johan Scharffenbergs vei på Skullerud. Politiet ble tilkalt, og de fikk roet ned.

Men snaut to timer senere kom det ny melding fra samme sted. Da var det en som hadde truet med kniv ute på veien.

Bråkte og stjal øl

ABILDSØ: Lørdag ettermiddag ringte betjeningen i ICA-butikken i Enebakkveien på Abildsø til politiet og ba om å få hjelp til å få ut en bråkete mann. Han ble betegnet som stup full, og hadde også forsøkt å stjele to sekspakker med øl.

Han ble raskt ekspedert ut, og fikk klar beskjed om å holde seg borte fra forretningen.

Fire alarmer gikk samtidig

MORTENSRUD: Hele fire innbruddsalarmer gikk fra forskjellige forretninger i Senter Syd på Mortensrud søndag klokken 21.20. Da politiet kom til stedet, ble det konstatert at det ikke hadde vært innbrudd. Derimot hadde det vært arbeidere i senteret, og disse hadde passert alarmer da de skulle gå ut i varemottaket.

Tok penger og kort

MORTENSRUD: Lørdag ved 16-tiden fikk politiet melding om at en dame var frastjålet penger og bankkort på Senter Syd på Mortensrud. Det var snakk om 1500 kroner og flere kort.

Politiet satt i gang leting etter å ha fått et signalement. Tyven skal ha vært cirka 165 centimeter høy, ha svart, glatt hår, være kraftig og med et østeuropeisk utseende. Han skulle være iført en skipperjakke. Letingen ble resultatløs.

Slo, dyttet og stjal veske

PRINSDAL: En 51 år gammel dame var søndag formiddag utsatt for ran i Nedre Prinsdals vei like sør for senteret. Hun oppdaget en mann som kom mot seg, han slo og dyttet og så rasket han til seg håndvesken hennes før han forsvant.

Politiet satt i gang søk, og hadde signalement på en mann i blå dongeribukser. Under ranet hadde han tildekket hode og ansikt.

En person ble etter hvert stoppet, men han ble sjekket ut av saken på grunn av at skoavtrykkene hans ikke stemte over ens med ranerens.

Kjente på bildører

NORDSETER: Når man klokken to om natten går rundt og kjenner på bildører og dertil bærer ryggsekk, kan det fatte oppmerksomhet om man blir oppdaget.

Det gjorde det i alle fall i Birger Olivers vei på Nordseter. Politiet fikk signalement på en kar i mørke klær og omkring 175 høy, og de lette i området søndagsnatten, uten å finne han.

Full i taxi

SÆTER: I disse julebordstider er det ikke så rent få som får i seg litt for mye sterkt drikke. Dette kan slå ut på forskjellige måter.

En taxisjåfør som hadde fått med seg en slik kar i bilen sin, ønsket å bli kvitt vedkommende på Sæter, men det var ikke passasjeren med på. Dermed ble politiet kontaktet, og taxituren var slutt. Dette skjedde en time etter midnatt til søndag.

Skulle gjøre brannkontroll

NORDSTRAND: Jeg kommer fra Brannsikring Info Nord, sa en mann i 20-25 årsalderen som fredag ved 18-tiden ringte på i et hus i Lindbäckveien på Nordstrand. Jeg må få komme inn for å gjøre brannsikringskontroll.

Men eier av huset var ikke interessert i slik kontroll, lukket døren og ringte politiet.

En patrulje satte omgående i gang søk i området etter mannen som skulle være iført en hettegenser. Men som så mange ganger før «fuglen hadde fløyet».

Brann var raketter

MUNKERUD: Lørdag kveld meldte naboer om at det brant i 2. etasje i et rekkehus i Munkerudkleiva. Det viste seg heldigvis bare å ha vært raketter som det røyk en del av.

Men politiet fikk noe annet å spekulere på. Det skulle nemlig ikke bo noen på adressen, men likevel var det en nyoppredd seng på soverommet.

Innbrudd for tredje gang

HOLMLIA: Ved tretiden natt til fredag kom det melding til politiet om innbrudd i Holmlia senter. Dette viste seg igjen å være i den nye forretningen Game Over som blant annet selger TV-spill.

Fredagens innbrudd var det tredje i løpet av november måned, og også nå var det brukt stein mot vinduet for å komme inn.

Politiet hører gjerne fra eventuelle vitner, men er redd det ikke var så mange som var i senteret så sent på natten.

Vinduet sto på gløtt

OPPSAL: Alarmen gikk i Skøyen fritidsklubb i Solbergliveien på Oppsal forrige tirsdag morgen. Da politiet kom til stedet, sto et vindu på gløtt. Det er noe uklart om noen har vært inne eller om noe er stjålet.

Prøvde å stikke fra bensinregning

RYEN: Fredag ved 18-tiden ble det fylt bensin for omkring 600 kroner på en bil på Esso på Ryen. Men å gjøre opp for seg var fører ikke mye interessert i. Dermed ble det ringt til politiet, og innen de kom, holdt betjeningen på stasjonen kontroll på bilfører. Bilen var fra Estland.

Katten utløste innbruddsalarm

HOLMLIA: Sent fredag kveld fikk Securitas innbruddsalarm fra en bolig i Tiriltunga på Holmlia. Sammen med politiet kom de til stedet og gikk en runde rundt huset. Her så alt pent og pyntelig ut.

Mest sannsynlig var alarmer utløst av en katt i huset, sier Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

Her smeller det stadig

BJØRNDAL: Torsdag ved 13.30-tiden smalt det igjen i krysset Ljabruveien/Slimeveien ved oppkjøring til Bjørndal. Tre biler var innblandet denne gangen. Det ble bare materielle skader.

Her smeller det stadig, sier Dag Harald Drevsjø på Manglerud politi stasjon. Han bor selv på Bjørndal, og har sett kollisjoner på stedet.

Det er forholdsvis oversiktlig her, men det kan virke som om bilister ned Slimeveien ikke klarer å bedømme farten til kjøretøyer som kommer i Ljabruveien, og så stikker de ut i veien og det smeller. Det er som oftest biler som kommer ned Slimeveien og skal nedover Ljabruveien mot Hauketo som feilbedømmer situasjonen.

Mistet førerkortet

KLEMETSRUD: En person mistet førerkortet forrige onsdag formiddag etter å ha dratt av veien ved rundkjøringen på Klemetsrud. Føreren har fortalt politiet at han fikk sleng, og dermed «bare det til skogs».

Begrunnelsen for førerkortbeslaget er at vedkommende ikke har kjørt slik at han hadde kontroll på kjøretøyet. Det ble ingen personskader.

Forsøkte å bryte seg inn i kiosken

EKEBERG: Omkring klokken 05.20 natt til lørdag fikk politiet melding om at noen forsøkte å bryte seg inn i Ekebergboden som står ved bussholdeplassen på Simensbråten. Det ble med forsøket, men et vitne hadde sett personer løpe fra stedet. Leting ble imidlertid resultatløs.

Tatt med hasj

KARLSRUD: Fredag kveld ved 20-tiden tok politiet kontroll på en 16 år gammel gutt på Karlsrud T-banestasjon. Ved ransaking ble det funnet litt hasj på han.

Sin unge alder til tross politiet betegner han som kjenning.

Tatt i stjålet bil

BRATTLIKOLLEN/VESTBY: Forrige torsdag skrev vi om at det hadde vært innbrudd i et hus i Kåres vei på Brattlikollen. Her ble det også stjålet en bil. Natt til påfølgende tirsdag fikk politiet i Vestby melding fra personer som reagerte på en bilfører. Bilen ble stoppet og en person pågrepet. I bilen ble det funnet en del tyvegods.

Mannen er en 27-åring som politiet har noe kjennskap til fra før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere