*Nettavisen* Nyheter.

Ranet kvinne med tang på t-banestasjon

Raneren trengte penger til mat, har politiførstebetjent Tor Erik Hoøen tidligere fortalt til dittOslo. Foto: Arkivfoto: Camilla Svendsen

Truet med å kutte henne opp.

GRØNLAND: 10 måneders ubetinget fengsel må 27-åringen nå sone. Onsdag møtte han i Oslo tingrett, tiltalt for ran og ransforsøk ved Grønland t-banestasjon tidligere i år.

Først holdt mannen - like før klokken seks om morgenen på en hverdag - en tang opp mot en forbipasserende kvinne og sa at han skulle kutte henne opp om hun ikke ga ham lommeboken og mobilen sin.

LES SAKEN HER

Kort tid senere forsøkte han på samme måte å rane en tilfeldig forbipasserende mann, men mislyktes da mannen bare gikk videre.

Politiet har tidligere opplyst til dittOslo at mannen også truet de to med kniv.

Tilsto begge tilfellene

I retten tilsto han begge forholdene.

LES OGSÅ: Fengslet for ran og ransforsøk med kniv

Påtalemyndighetens forslag til straff var ett år ubetinget fengsel og 20.000 kroner i oppreisning til kvinnen.

Retten mente derimot at forslaget er for strengt. De sammenlignet med en dom fra en lignende sak for å finne en passende straffeutmåling.

– I herværende sak legger retten til grunn at ranet og ransforsøket er utført med tang og uten vold eller frihetsberøvelse. Retten viser til at ransforsøket ikke ble fullbyrdet fordi fornærmede gikk fra stedet.

Retten påpeker også at ranet tok kortere tid enn i saken de sammenlignet med, og at det dermed var mindre belastende for ofrene.

LES FLERE SAKER FRA OSLO SENTRUM HER

Vektlegger kvinnens opplevelse

Ett år i fengsel ligger straffenivået i utgangspunktet på, mener retten. Men at tiltalte kom med en uforbeholden tilståelse, noe som har en prosessøkonomisk betydning, legges det vekt på i formildende retning.

Samtidig legges det vekt på at fornærmedes opplevelse av situasjonen. Hun oppfattet at tiltalte hadde en kniv i hånden og truet med å kutte henne.

Retten endte på at mannen dømmes til 10 måneder i fengsel, og til å betale 15.000 kroner i erstatning til kvinnen han ranet.

ANDRE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

"Proppen" er årets trener

To personer pågrepet etter pistolran

Kattunger funnet i plastpose

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag