RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rap og rock hånd i hånd


I tillegg til sitt MGP jr.-bidrag framførte Arbaz flere av sine egenkomponerte rapper.
Foto: Kaja Stabursvik
I tillegg til sitt MGP jr.-bidrag framførte Arbaz flere av sine egenkomponerte rapper. Foto: Kaja Stabursvik
Deltakelse i MGP jr. har åpnet dører inn i det musikalske landskapet for Arbaz. Det har også åpnet for nye vennskap.

SINSEN: Da Lambertsetergutten Arbaz Farooq (14) ble plukket ut til å delta i MGP jr. startet det som forhåpentligvis skal bli en lang musikalsk reise for rapperen.

En pangstart uten like med konsert i Oslos storstue har åpnet opp for flere konserter og gode vennskap med de andre MGP jr.-deltakerne.

Samarbeid

Spesielt god kontakt fikk Arbaz med gutta i bandet Basic Warning og sangjenta Alexandra Rotan (14).

– Da vi satt på bussen med NRK på utflukt til Trondheim før MGP jr. ble vi enige om at vi ville samarbeide med Arbaz, sier Basic Warning-vokalist Jacob Gundersen (13). Og samarbeid ble det. Nå har Arbaz og Basic Warning spilt inn en ny låt der rock og rap går hånd i hånd.

Kontakt via facebook

Etter MGP-eventyret har de tre artistene holdt kontakt via facebook, og da alt oppstyret rundt MGP jr. hadde lagt seg og støtteapparatet fra NRK hadde trukket seg ut, tok de tre artistene saken i egne hender.

Søndag holdt de en felles konsert på Sinsen Kultursenter.

Fulgt opp av NRK

At de tre artistene i tillegg til å holde kontakten, arrangerte en felles konsert i helga, synes NRK-staben fra MGP er kjempeflott. De møtte mannsterke opp på konserten for å høre på de unge talentene. Det setter artistene pris på.

– NRK har vært helt fantastiske og veldig profesjonelle. De hadde kontroll på hver minste detalj, sier Arbaz.

Derfor synes han og de andre artistene det er ekstra stas at MGP-staben følger dem opp ved å komme på konserten på Sinsen.

Lang fartstid

Arbaz har holdt på med musikk i ni år, og ble særlig inspirert til å starte med musikk da han som liten gutt ble introdusert til hiphop og r'n'b.

– Jeg hørte på mange bra artister og bestemte meg for å begynne selv. I starten var det bare meg og en mikrofon, men så begynte jeg å mikse selv i studio gjennom Antirasistisk senter på Lambertseter, sier Arbaz som håper på mer framtidig samarbeid med de andre MGP jr.-deltakerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere