*Nettavisen* Nyheter.

Rapport fra Manglerud Sanitetsforening

Manglerud Sanitetsforening startet opp etter juleferien den 20. januar., men vi hadde allerede vært på to av bydelens sykehjem. Langerud og Ryenhjemmet og Abildsø sto for tur. Vi bringer da med hjemmebakte bløtkaker og god underholdning. Det er alltid vellykket.
Men fastelavn sto for døren og de ansvarlige hadde allerede jobbet med forberedelsene.
På første møtet fikk vi besøk av homeopat Lars St. Haugen, som fortalte om viktige helseprodukter og gav nyttige råd om vårt kosthold.
De to siste dagene i slutten av januar gikk til pynting av 1100 ris og allerede 6. februar gikk salget greit og lett i både Manglerud og Lambertseter senter.
Februarmøtet ble avviklet med valg og egen underholdning. Det er mange gode historier som kommer frem av våre egne også.
Til marsmøtet var Albert Nordengen invitert, men dessverre gikk han bort en tid forut. Vi var da heldige at Grethe Bårdset, godt kjent fra Folkeakademiet, trådt til på kort varsel. Hun fortalte fra sine reiser i Syd-Afrika.
Det hadde vært et langt opphold for den lille gruppen vi drev for Osteoporose-rammede. En av medlemmene startet opp igjen og det vil bli holdt to orienterende møter dette året, og da med hjelp fra Osteoporose-klinikken, som ble opprettet av Norske Kvinners Sanitets forening.
Til april-møtet var vi heldige å få besøk fra Østensjø historielag v/ Leif Dan Birkemo. Han var meget kunnskapsrik og det var en stille flokk damer som lyttet. Det er jo vårt turområde han fortalte fra og godt å vite litt om det.
På samme møtet ble det opplyst om årets bevilgninger og kr 32 000 ble fordelt til kreftsaken, revmatismesaken, psykiske lidelser, kvinnemedisinsk forskning, forskning for barn og unge samt osteoporosesaken. Nærmiljøet var ikke glemt. To skoler fikk noen kroner til turer for elever med tilrettelagt undervisning og Frelsesarmeen fikk også en sum til ferie for barn. Vi er ikke formuende, men vi står på og klarer det meste.
Mai-møtet var det en tur for medlemmene til Tanumshede i Sverige med båttur over og litt handel på hjemtur. Det var nok som vanlig at vi husmødre bar litt tungt hjem fra bussen.
De fire sykehjemmene fikk hver et besøk i april/mai og likeså omsorgsboligene på Ryen og Abildsø ble heller ikke glemt.
To nye medlemmer fikk vi også denne våren.
Dette var et lite innblikk i arbeidet vårt og det er ikke bare arbeid, men mye hygge på våre møter. Vi forsøker alltid å ha et lite program, som vi kan tenke over på hjemtur.
Første møte til høsten blir i Manglerud Eldresenter 15. september kl. 18. Anne Hannevik forteller oss da om Mor Theresa.

Manglerud Sanitetsforenings styre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.