RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konows gate 5 (til høyre i bildet) ligger tett under Ekebergskråningen. Onsdag måtte bygningen evakueres etter et ras.
Konows gate 5 (til høyre i bildet) ligger tett under Ekebergskråningen. Onsdag måtte bygningen evakueres etter et ras. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Ras i Ekebergskråningen, bygning evakuert

Det har rast stein fra fjellet i Ekebergåsen og ned til Gamlebyen, og bedriftene som holder til i Konows gate 5 er evakuert.

GAMLE OSLO/EKEBERG: Det er rasfaren som gjør at bygningen er evakuert.

– Deler av gaten og parkeringshuset vis-a-vis er stengt. Geologer er bestilt fra politiet for å få en oversikt over fjellsiden, som virker rimelig uttrygg, sier fungerende vaktkommandør Morten Hagelund ved 110-sentralen til NRK Østlandssendingen.

Geologer skal undersøke rasstedet og fjellet rundt. Norges Geotekniske Institutt (NGI) er ikke sikker på om det er fare for flere ras.

– NGI vil undersøke dette, og være i dialog med både Oslo kommune og politiet, sier operasjonsleder Heidi Grundstad til Dagbladet.

I følge dittOslos reporter var det lite dramatikk på stedet, og Konows gate er åpen for trafikk.  følge Østlandssendingen er det usikkert hvor lenge blokken er stengt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere