RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røas nye storstue?


Ifølge arkitektene kan en kultursal bli slik som denne i Arendal.
Ifølge arkitektene kan en kultursal bli slik som denne i Arendal.
Visjoner om et stort kulturhus bak Røa torg sprer lokalt engasjement.

RØA TORG: Det er på tomten bak Samfunnshus Vest at en storsal med 400 sitteplasser ble presentert på et møte forrige torsdag. Sammen med arkitekter fra LPO Arkitekter, ga Caroline Herlofsen fra Røa Vel uttrykk for sitt brennende ønske om nytt kulturhus.

Suksessoppskrift

– Dette vil bli et lokalt samlingssted for et levende og aktivt kulturtilbud for innbyggerne, fortalte hun. Med seg på laget har Herlofsen blant andre direktør ved Chat Noir, Anders T. Moland, og begge brukte kulturhuset Kolben i Oppegård kommune ble som suksessoppskrift under presentasjonen.

– På kulturhuset i Oppegård har navn som Sven Nordin og Kurt Nilsen opptrådt for fulle hus. Musikaloppsetningen Titanic består av lokale amatører og profesjonelle, og den går nå sin seiersgang med 16 forestillinger for fulle hus, forteller Moland.

Allsidig kulturhus

Moland og Herlofsen tror suksessoppskriften fra Oppegård kan brukes på Røa, og Herlofsen presenterte en lang liste over lokale aktører som vil nyte godt av kulturhuset.

I tillegg til en storsal, planlegges en mindre sal med om lag 100-150 sitteplasser.

– Dette skal bli et kulturhus med aktiviteter fra tidlig morgen til sen kveld. Kurs- og konferansesenter og restaurantvirksomhet er også innlemmet i planene.

Prosjekt igangsatt

Det gis rom for nybygg på den aktuelle tomten i kommunens reguleringsplan, og BU-leder Elin Horn Galtung kaller tomten for den beste i den vestre delen av bydelen. Med ti minutters t-banetur fra byen tror lokalpolitikeren at kulturhuset også blir en publikumsmagnet for hele Oslo og østre del av Bærum.

Spørsmålet om finansiering ble selvsagt et tilbakevendende spørsmål under årsmøtet. Statlige og kommunale tilskudd, tippemidler og tett samarbeid med Bydel Ullern om felles kulturhus, var muligheter som ble nevnt. Men Herlofsen fra Røa Vel ba i første omgang om begeistring for visjonene om nytt kulturhus, noe som ble besvart med applaus.

Det ble vedtatt å sette av midler til å jobbe videre med prosjektet, og hvor behovsanalyse og nærmere økonomiske aspekter skal vurderes nærmere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere