RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ragnar Leine, gruppeleder Rødt Grünerløkka.
Ragnar Leine, gruppeleder Rødt Grünerløkka.

Raser mot "maktkåte" Løkka-politikere

Gruppeleder Rødt Grünerløkka, Ragnar Leine, raser mot maktkåthet og småkonger på Løkka. Les det svært krasse debattinnlegget!

Ragnar Leine skriver i sitt debattinnleg:

Rødt ble nektet av bydelutvalgs flertallet å holde debattinnlegget vårt i det konstituerende møtet. Det får vi håpe var det siste udemokratiske sprellet Jens Lange har gjort som BU-leder.

Rødt vil jobbe for dem som har valgt oss, og jobbe sammen med dem som kjemper for viktige saker vi vil ikke sørge for å bygge opp personlige maktposisjoner eller å sørge for ekstra fart i egen karriere.

Rødt mener at politikken er viktigere enn hvem som for eksempel sitter i BU-leder-stolen. Den maktkåtheten som enkelte viser er ikke til fordel for befolkningen i bydelen.

- Selvutnevnte småkonger

Rødt vil ha et virkelig folkestyre, der folk styrer; Gjennom folkeavstemninger, tilbakekallingsrett og rett til å kreve nyvalg. Da kan ikke politikerne opptre som selvutnevnte småkonger, men må ta hensyn til hva folk ønsker og hva deres faktiske faktiske behov er.

Ikke bare hvert fjerde år, men hver dag.

Da Rødt ble invitert til samtaler med AP og SV, ønsket vi å bidra med det som er vår styrke politikken vår. Det betyr at det var viktig for oss å presentere våre posisjoner til en eventuell felles politisk plattform.

Av tidligere erfaringer, og uttalelser fra Aps førstekandidat, så hadde vi ikke et veldig stort håp om enighet, men våre forslag ble overraskende godt mottatt av de to andre partiene.

Kanskje fordi ingen av disse partiene hadde forberedt et lignende dokument, og at vårt forslag dermed ble lagt til grunn for forhandlingene om politisk plattform. Rødts vurdering er at vi kunne ha kommet i mål med en slik felles politisk plattform.

- Barn som krangler om leker

Men når de "prestisjetunge" posisjonene skulle fordeles var det stopp. Både Ap og SV krevde BU-leder. Da sa vi, slik vi bruker å si til barn når de krangler om en leke, eller noe godt, at da bør dere prøve å dele.

Vi mente at det var en god idé å dele ledervervet på to år for hvert av partiene. Dette gikk også etter hvert begge partiene med på, men i mellomtiden hadde SV gått til Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet for å konstituere bydelsutvalget.

Slik vi har oppfattet det sto det bare om få timer før det kunne vært et gjennombrudd i forhandlingene mellom SV og Ap. Hadde vi vært klar over at både Ap og SV red på flere hester samtidig, hadde vi muligens ikke deltatt i disse samtalene.

- Dobbeltspill

Dobbeltspill er ikke det som gir et godt forhandlingsklima. Samtidig som SV var i kontakt med H og V, så var også Ap på vei til Høyre og Venstre for å søke støtte. Viljen var større til å sikre seg posisjoner for både AP og SV enn å finne fram til løsning seg imellom.

Rødt fikk tilbud om å gå sammen med Ap og FrP for å skaffe flertall, men dette takket vi nei til. Vi kunne ikke se for oss et formalisert samarbeid med FrP. Avtalen som SV nå har inngått med de borgelige partiene, mener vi vil gi de borgerlige partiene ufortjente maktposisjoner, på bekostning av flertallet av befolkningen i bydelen. De borgerlige partiene har vunnet fram med sin strategi, å skape splid mellom Ap og SV.

Arbeiderpartiet har signalisert at samarbeidet med SV blir problemfylt. Det tror jeg at vi i Rødt ikke kan gjøre så mye med, selv om vi ønsker det! Rødt kunne ikke stemme for noen av kandidatene fra Høyre, Venstre eller Frp. Vi foreslo konsekvent kandidater fra SV, Ap og Rødt. Dette tvang SVerne til å stemme mot sine egne medlemmer.

Ragnar Leine
Gruppeleder Rødt Grünerløkka

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere