RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot rødgrønn integreringspolitikk


Høybråten-kvinnen Afshan Rafiq (H) somler ikke med sin tilmålte tid på Stortinget. Mandag ga hun de rødgrønne så hatten passa. Arkivfoto: Anita L. Hanken.
Høybråten-kvinnen Afshan Rafiq (H) somler ikke med sin tilmålte tid på Stortinget. Mandag ga hun de rødgrønne så hatten passa. Arkivfoto: Anita L. Hanken.
Afshan Rafiq (H) mener Velferds- og migrasjonsutvalget arbeider med et innvandrerregnskap.

GRORUDDALEN: Utvalget som ble nedsatt i mai, skal se på migrasjon i et kostnadsperspektiv, med særlig fokus på flyktninger/asylsøkere, familiegjenforente og arbeidsinnvandrere. Utvalget arbeider med en rapport som skal være ferdig i 2011. Denne er ventet å legge føringer for regjeringas framtidige integreringspolitikk.

– SV har solgt sin sjel

– Dette er Frp-politikk fra SV og Ap. I Groruddalen har 40 prosent av innbyggerne minoritetsbakgrunn, og de fleste stemmer Ap eller SV. Det er viktig at de skjønner hva de stemmer på, sier Rafiq til Lokalavisen Groruddalen.

Høyrepolitikeren fra Høybråten har vært fast møtende stortingsrepresentant de siste to ukene. Under trontaledebatten mandag raste hun mot de rødgrønne.

Rafiq beskyldte regjeringen for å utarbeide et innvandrerregnskap som viser hva innvandrerbefolkningen koster det norske samfunnet.

Høyrepolitikeren fyrte spesielt løs på SV som regjeringas svakeste ledd.

– De har solgt sin sjel for å beholde makta, sa Rafiq.

Hun understreket at Frp får som bestilt når rapporten foreligger om et par år.

– Høyre er for at vi skal ha en bærekraftig og treffsikker velferdsordning, og at det tas grep i forhold til velferdsetatens utfordringer. Men vi er sterkt imot et innvandrerregnskap som setter prislapp på mennesker utfra deres etniske tilhørighet, noe regjeringen her legger opp til, sa Rafiq.

Ny kurs

Rafiq mener regjeringa har foretatt en ny kurs i integreringspolitikken som både er skremmende, stigmatiserende og uheldig for et inkluderende Norge.

– Jeg vet ikke om de skjønner dette selv. Her sørger de for at folk får en prislapp på seg. De setter folk i bås, og det hadde jeg ikke forventet, sier Rafiq til Lokalavisen Groruddalen.

Hun mener velgerne har grunn til å føle seg sviktet.

– De rødgrønne har lurt velgerne sine ved å legge seg på en slik stigmatiserende linje. Det er oppsiktsvekkende, sier Rafiq.

Ifølge Rafiq fikk hun ikke svar fra noen av regjeringspartiene under trontaledebatten. Det er imidlertid ventet et svar fra departementet i neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere