RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vestbanens gamle stasjonsbygning foreslås revet av Høyre. FOTO: ANNE MARIE HUCK
Vestbanens gamle stasjonsbygning foreslås revet av Høyre. FOTO: ANNE MARIE HUCK

Raser mot rivningsforslag

Høyre lokalt og i rådhuset vil rive den gamle stasjonsbygningen på Vestbaneen: - Ufint, tordner arkitekt.

VIKA: Høyre varslet torsdag at de ville oppheve Riksantikvarens fredningsvedtak. I morgen går fristen fristen ut for å levere forslag til et nytt nasjonalmuseum på Vestbanen i Oslo.

Det nye Nasjonalmuseet som skal ligge på vestbanen skal huse Nasjonalgalleriet, Samtidskunst- og Kunstindustrimuseet i et nytt nasjonalmuseum på Vestbanen.

- Museet skal bygges på tomta som ligger bak de gule murhusene. Det er et uheldig premiss for arkitektene, Høyres stortingsrepresentant Olemic Thommessen til NRK.

Michael Kahn, førsteamanuensis i kulturminnevern ved NTNU, sier til NRK en avfredning vil undergrave fredningen som institusjon.

- Det er aldri skjedd før, at man har avfredet av politiske hensyn. Jeg stiller meg svært kritisk til om det vil være anledning til det slik loven er tenkt. For det man i realiteten da gjør, er å undergrave hele fredningsinstituttet, sier han til NRK.

Norske arkitekters landsforbunds president, Kjersti Nerseth, sier til Dagsavisen at at forenignen har fått flere telefoner fra arkitekter som deltar i konkurrasen som opplever Høyers utspill som at partiet legger hindringer i veien på oppløpssiden.

- MAnge arkitekter vil oppleve at de har konkurraret på feil premisser og det vil trolig medføre at det blir reist krav om ny utlysning, sier hun til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere