RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser over nye omsorgsboliger


Bjørg Haksø, Ingrid De Paoli og Gunn Bratteberg fortviler over byggeplanene på tomten i bakgrunnen. (Lillian Huse var ikke tilstede da bildet ble tatt).
Bjørg Haksø, Ingrid De Paoli og Gunn Bratteberg fortviler over byggeplanene på tomten i bakgrunnen. (Lillian Huse var ikke tilstede da bildet ble tatt).
Det planlegges 41 omsorgsboliger i Tevlingveien 16. Naboene møter byggeplanene med redsel og sinne.

LINDEBERG: Vi står samlet i denne saken, både beboere og borettslag rundt. Vi er noen hundre mennesker som er svært misfornøyde, sier Ingrid De Paoli.

Beboerne har engasjert advokat i kampen for å få stoppet planene om bygging av syv boenheter med til sammen 41 omsorgsleiligheter midt i småhusbebyggelsen.

Døgnbemanning

De to husene på eiendommen skal rives, og de nye toetasjersbygningene vil få underjordisk garasjeanlegg. Fem av boligene skal tilpasses rullestolbrukere. Det er usikkerheten knyttet til hvem som skal bo i de resterende boligene som får naboene til å reagere.

Dette vil rasere bomiljøet vårt. Hvorfor skal de ha døgnkontinuerlig bemanning? Vi er redd det er mennesker med psykiske traumer, som kan være farlige for nærmiljøet. Dette er vi ikke komfortable med, sier De Paoli.

Hvem skal betale vår 24 timers døgnvakt? Vi har mange barn i nabolaget vårt, sier Lillian Huse.

Krever ny høringsrunde

Dette blir et innhogg i grøntarealene. Og verdien på eiendommene våre vil selvfølgelig falle drastisk, sier De Paoli.

Beboerne føler seg ført bak lyset, og mener det ikke har kommet fram hvilket formål boligene skal brukes til.

Dette er ikke ordinære utleieboliger, det er institusjonelt! sier De Paoli.

Advokaten mener det er feil å regulere området til "byggeområde for bolig", og mener "offentlige bygninger" med angitt formål ville vært mer korrekt. Han krever ny regulering, og ny høringsrunde.

Beboerne sier de forstår bydelens behov for flere omsorgsboliger, men ber om at man ser etter andre og mer egnede tomter til byggingen.

Det hadde vært greit om bydelen plasserte en eller to personer her. Men vi snakker om 41 leiligheter, sier De Paoli.

Beboerne stiller spørsmål ved hvorvidt bydelen har tenkt å blande ulike grupper i omsorgsboligene, til tross for at andre bydeler har dårlig erfaring med dette. Rus, psykiatri og eldre mennesker har tidligere vist seg å være en dårlig kombinasjon.

Bygger parkering for lager

Trafikketaten stiller standardkrav om at det følger med et visst antall parkeringsplasser til boligene. Paradoksalt nok vil de færreste beboerne ha behov for parkeringsplassene, og de kommer derfor til å stå tomme.

For å utnytte de tomme parkeringsplassene, ønsket Tevlingveien AS å leie dem ut til lager- og strøkstilpasset næring. Dette forslaget ble imidltertid frafalt i reguleringsplanen som nå er under behandling.

Splitter familien

Den eneste løsningen beboerne ser for seg, er at alle eiendommene i området løses ut. Men bomiljøet er preget av gode naboer som har kjent hverandre i mange år.

Det blir ikke den stille pletten det en gang var. Hvorfor kunne de ikke bygd barnehage i stedet, sier Bjørg Haksø, som er født og oppvokst i Tevlingveien.

Hun ønsker ikke å flytte fra barndomshjemmet.

Nei, jeg har sagt det for lenge siden, at jeg skal ut herfra med beina først, sier hun.

Datteren Ingrid De Paoli som bor vegg i vegg, synes situasjonen er trist.

Vi kommer ikke til å bli boende dersom disse planene går gjennom. Men foreldrene mine har alltid stilt opp for oss og ungene. Det var nå vi skulle begynne å betale dem tilbake, ved å hjelpe dem med snømåking og alt de vil trenge hjelp til, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere