*Nettavisen* Nyheter.

Rasismefritt vedtak

Forrige mandag vedtok bydelspolitikerene i Bydel Østensjø forslaget fra SV og Ap om å igangsette aktivt arbeid mot rasisme og ekskluderende holdninger overfor brukere og ansatte på bydelens tjenestesteder.

Bøler: Forslaget innebærer at bydelsutvalget ber bydelsadministrasjonen om å sette ned en arbeidsgruppe som vurderer hvilke tjenestesteder som skal prioriteres i år. I tillegg skal arbeidsgruppen vurdere eventuelle arbeidspartnere og legge fram et kostnadsforslag i forbindelse med budsjettforhandlingene for 2006.
Målet med arbeidet er at alle tjenestesteder i bydelen skal erklæres rasismefrie i løpet av en fireårsperiode.
- Fram til nå har det ikke vært noe systematisk arbeid for å motarbeide rasisme i bydelen. Vi ønsker derfor en plan for å arbeide strategisk mot dette neste år og ønsker det med i neste års budsjettår, sa SVs Hanne Eldby.
Bydelen påpekte at det var andre måter å bli godkjent som en rasismefri bydel på og at såkalte MOD-kurs for samtlige ansatte blir for dyrt å gjennomføre. MOD står for Mangfold og Dialog.

I mot

FrP og H stemte i mot forslaget. De støttet i stedet forslaget fra Omsorgskomiteen om at bydelsutvalgets strategiske plan og Bystyrets verdidokument skulle være retningsgivende for bydelsutvalget og administrasjonen i bydelen. I tillegg ønsket de at bydelsdirektøren skulle framlegge egen orienteringssak i bydelsutvalget med redegjørelse om hvordan bydelsforvaltningen arbeider for å nå Bystyrets og bydelsutvalgets mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.