RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rask sikring av branntomt

Knuste vinduer og ulåste dører i Enebakkveien 230 er nå sikret av huseier.

Abildsø: I forrige uke sto østensjøbeboer Unni Fonneland frem i Nordstrands Blad og påpekte den dårlige sikringen av branntomten i Enebakkveien 230.

Huset har stått tomt siden brannen i 2004, og Fonneland fryktet at den totalskadde bygningen med sine ulåste dører og knuste vinduer kunne bli en dødsfelle for nysgjerrige unger.

Huseier Roar Henden venter på rivingstillatelse, og uttalte at han ikke ønsker å gjøre noe med huset før de kan rive det og starte byggingen av de nye rekkehusene med garasjekjeller som er planlagt på tomten. Dette skjer forhåpentligvis i løpet av kort tid. Henden har sørget for sikring av huset tidligere, men låser er blitt brutt opp og plater fjernet fra knuste vinduer av uvedkommende.

Etter at søkelyset ble rettet mot det rivningsklare huset har både politiet og bydelsoverlegen kontaktet huseier og bedt ham om å sikre dører og vinduer, og det tok ikke lang tid før forholdene ble bedre.

Vi er heller ikke glad for denne rønna, og vi har bedt huseier spandere nye hengelåser og feie opp glasskår, sier bydelsoverlege Kjell Erik L'Abée-Lund blant annet i en melding til lokalavisen. Han har selv vært og sett på forholdene etter at Unni Fonneland satte fokus på saken. Bydelsoverlegen kommenterer at han ikke så noen umiddelbare dødsfeller, men konstaterer likevel at stedet ikke er en egnet lekeplass for barn.

Politiførstebetjent Gunnar Aasgaard på Manglerud politistasjon dro selv ut til Enebakkveien 230 etter oppslaget i Nordstrands Blad sist torsdag, og er enig i at det så ille ut.

Vi får meldinger fra bekymrede naboer i ny og ne, som er redde for at unger skal skade seg. Man må imidlertid være aktiv selv for å bli skadet der. Jeg kontaktet huseier etter å ha sett på stedet, og han lovet å sikre alle dører og vinduer med finerplater som skrues fast i løpet av kort tid. Jeg synes det er kjempefint at han reagerte så raskt, sier Aasgaard fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere