RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raske karriereskift

Anders Hoff fra Lutvann gikk fra å være revisor til komiker på dagen. Nå er han aktuell med "Raske menn" på Edderkoppen, og angrer ikke på byttet av 8-16 tilværelsen.

Sentrum: Jeg hadde jobbet som revisor i et par år da Øyvind (også i "Raske Menn" journ.anm) ringte meg og sa 'Kan ikke vi sette opp en revy'. Jeg sa vel egentlig ja der og da, i hvert fall til å lage et pilotshow. Det var sært å si ifra på jobben, å komme inn til sjefen og si at man skal heller satse på å spille i revy- det kan gå til helvete, og kanskje jeg kommer skrapenes tilbake om tre måneder. Men så gikk det jo bra, sier Anders Hoff (29).
"Raske menn" er en sketsjerevy hvor numrene blir presentert og levert i hurtig rekkefølge.
Vi ville lage noe hvor folk ikke kjeder seg. Vi kommer kjapt til punchene, så hvis folk ikke liker ett nummer så kommer vi raskt til neste, sier Hoff. Sammen med Calle Hellevang-Larsen og Øyvind Rafto utgjør Hoff "Raske menn", som for tiden er aktuelle med "The Fast Show" på Edderkoppen i Oslo.
Vi gjør vel egentlig det vi selv synes er morsomt, og håper på at andre synes det samme.

Første boyband

Hoff debuterte i ung alder på scenen som aspirerende musiker i bandet "Feedback" på Tveita-klubben.
Tåreperser som "Why did you have to leave me now" og "Take me home again" vekket kanskje ikke de helt store reaksjonene hos jentene, men en oppvarmingsopptreden for "Turbo Neger" står igjen som høydepunktet.
Vi var vel egentlig en av de første boybandene. Vi visste selvsagt ikke det da, men nå er det klart. Vi hadde strengt talt ingen fans heller, men vi hadde gode venner, mimrer Hoff.

Manndomsprøven

Men musikk-karrieren ble lagt på hylla da Hoff dro til Bergen for å bli siviløkonom etter avsluttet videregående skole på Hellerud, og det var på Handelshøgskolen i Bergen at Hoff møtte Øyvind Rafto. Raftos barndomskamerat Calle Hellevang-Larsen ble tredje medlem i "Raske menn", og sammen hadde de sine første opptredener i Bergen.
Forrige onsdag debuterte de på Edderkoppen, men 600 publikummere har ikke alltid vært hverdagskost.
Jeg tror den verste opptredenen vi hadde var på en middag med åtte mennesker på Fagernes Yacht Club i Bergen. Det var helt grusomt, jeg har aldri følt meg så dum. Én gikk på do under showet, så det var vel egentlig bare syv stykker mesteparten av tiden, forteller Hoff. I dag trekker "Raske menn" en betydelig større gjeng.
Når man opptrer for et så stort publikum som vi har på Edderkoppen, så har du én vits som sitter og så får du bare det latterbrølet. Det er nok til å holde deg gående gjennom hele showet, sier Hoff.
Dette er vel som en manndomsprøve for oss, Edderkoppen er jo en av de største scenene i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere