Raske løveføtter

Løvinne Liv-Christine Syversen er så glad i Løvelekene at hun utsatte ferien for å få være med. Alle foto: Privat KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

Løvinne Liv-Christine Syversen er så glad i Løvelekene at hun utsatte ferien for å få være med. Alle foto: Privat KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

Nylig ble Løvelekene arrangert på Lambertseter stadion for fjerde år på rad. Det var rekorddeltakelse med 60 påmeldte fra store deler av Oslo.

Et lynkurs i kulestøting ga full uttelling.

Tomas F. T. Gjesdal i luftig svev over sandgropen.

Løvelekene har ikke bare en løve, men også en flott hare til å hjelpe utøverne å holde farten oppe.

LAMBERTSETER: – Årets store friidrettsstevne for barn og ungdom med utviklingshemminger ble arrangert i et nesten perfekt vær, forteller Tore Lynau, visepresident i Lions Club Oslo/Nordstrand.

– Etter litt duskregn i starten, så tørket regndråpene opp og skyene skjermet for solvarmen. Mange personlige rekorder ble satt på søndagens stevne, som ble arrangert av Nordstrand IFs Allsportgruppe, Lambertseter IF Friidrett og Lions Club Oslo/Nordstrand.

Viktigst å ha det hyggelig

Nordstrandskolenes Musikkorps marsjerte inn på stadion i samlet tropp nøyaktig klokken 10.00. Med fengende marsjtoner og to vers av nasjonalsangen, ga dette et skikkelig løft fra starten av stevnet. Og dermed ble regndråpene blåst vekk resten av dagen. Det var Tore Lynau som åpnet lekene.

I sin åpningstale la visepresidenten vekt på at det viktigste er å ha det hyggelig og morsomt, ikke å løpe fortest. For på Løvelekene er det viktig å more seg med friidrettsøvelser.

– Her er det kun førsteplasser, uansett, slo han fast.

– Løvelekene er et arrangement som deltakerne ser frem til med stor glede og entusiasme. Det er ingen tvil om at deltakerne yter sitt beste, sier Christian H Johansen, leder av Nordstrand IF Allsportgruppe.

Idrettsglede

At deltakerne tok dette alvorlig var det ingen tvil om. Det var mektig innsats å spore i de mange øvelsene som deltakerne skulle gjennom. Løpsøvelser (60 meter, 100 meter og 600 meter), kastøvelser (liten ball og kulestøt), lengde og kurerstafett ble gjennomført med stor innsats.

Flere av deltakerne showet opp for publikum, for å rive alle med i tilrop og klappsalver.

Løven på plass

Løvinne Liv-Christine Syversen har vært med alle fire årene. Løvelekene er nesten utenkelig å arrangere uten løven. Og løven er blitt en svært sosial og snill løve i Liv-Christines skikkelse. En løve som heier på barna og gir klemmer og oppmuntring til dem som kjemper på arenaen.

– Det er mye annet jeg har sluttet med, men dette arrangementet skal jeg ha med meg, sier Liv-Christine. I år har hun utsatt sommerferien for å kunne delta.

– Det er så utrolig hyggelig å se hvor stor pris barna setter på løven. Det er sjelden jeg blir kost så mye med som på denne dagen, sier den blide jenta inne i den flotte drakten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag