Raskere familieracer

FACELIFT: Skoda Octavia RS har senket luftmotstanden og slanket vekk noen kilo.

FACELIFT: Skoda Octavia RS har senket luftmotstanden og slanket vekk noen kilo. Foto: Michel de Vries

Familieraceren Skoda Octavia RS har strammet opp masken.

NY: Skoda Octavia RS med tøffere front.

FORGJENGEREN: Dagens versjon av Octavia RS.

RS: Koster fra rundt 350.000 kroner i Norge.

LUFT: RS har fått glupskere luftinntak. Foto: Michel de Vries

Den oppgraderte versjonen av Skoda Octavia RS har blitt utstyrt med helt ny front som blant annet inkluderer RS-logoen og et enda bredere luftinntak.

Støtfangerne har fått tåkelys med hjørnefunksjon og LED-baserte kjørelys. På de norske bilene er dessuten xenonlys med AFS standard.

Chassiset er senket 127 mm, samtidig som bilens vekt er redusert med 20 kg i bensinversjonen og 15 kg i dieselversjonen. Den oppgraderte Skoda Octavia RS har også fått luftmotstanden redusert. Det gir bedre drivstofføkonomi og høyere topphastighet.

Lavere forbruk

Begge motoralternativene i nye Skoda Octavia RS tilfredsstiller kravene i EU5-standarden, enten du velger den bensindrevne, 200 Hk sterke 2.0 TSI-motoren eller den dieseldrevne, 170 Hk sterke 2.0 TDI CR-motoren.

Bensinvarianten skal kunne ha et forbruk på 0,75 liter pr mil - med et CO2-utslipp på 175 g/km. Dagens modell har et CO2-utslipp på 188 g/km og et mulig forbruk på 0,79 liter pr mil. Da vi testet den, målte vi forbruket til 0,922 liter pr mil ved blandet kjøring

Dieselmotoren skal i teorien kunne nøye seg med 0,57 liter pr mil. CO2-utslippet ligger på 150 g/km. Begge motorer kan kombineres med en sekstrinns utgave av den DSG-girkassen.

Femdørsutgaven av Skoda Octavia RS koster fra kr. 349.500,- med 170 Hk 2.0 TDI CR-motor og manuell girkasse.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.