RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råskinn fra Citroën


Citroën DS3 Racing blir tilgjengelig i Norge.
Citroën DS3 Racing blir tilgjengelig i Norge.
Endelig viser Citroën igjen at de kan lage morsomme kjøretøy, ikke bare fornuftige familiebiler.

DS3 Racing er en spesialutgave av ellers ganske spenstige DS3.

Racing-versjonen er basert på DS3 150 THP med høyeste utstyrsnivå. Turbomotoren 150 THP er videreutviklet slik at effekten nå er økt fra 156 hk til 202 hk. 0-100 km/t skal gjøres unna på 6,5 sekunder.

Dreiemomentet er hevet fra 240 Nm til 275 Nm, som er en forbedring på 15 prosent. CO2-utslippet er på 149 g/km.

Racing-gener

Dette racing-konseptet for DS3 springer ut fra Citroëns erfaring med motorsport. Den nummererte spesialserien markedsføres nå på verdensbasis, og det er ingeniørene i Citroëns motorsportsavdeling som har stått for utviklingen av racing-utgaven.

Karosserideler i karbon på front og sidepaneler, fenderlister og de utbygde skjermene, doble eksosrør og 18 tommers hjul underbygger Racing-genene.

I tillegg har bilen fått en helt ny kjøredynamikk, både hva motorytelse, styring og understell angår. Bremsesystemet skal også være en racingbil verdig, ifølge Citroën.

Blir tilgjengelig i Norge

Den første serien av DS3 Racing produseres i 2 000 eksemplarer. I Norge vil DS3 Racing kun fås i én farge: Sort Obsidien med spesialdesignet tak, 18 tommers alufelger, logo i front samt innvendige tepper og sidespeil i oransje.

I kupeen er DS3 Racing utstyrt med sorte Maille Akinen racingseter med alcantara og stoff. Karrosserifargen går igjen på dashbordet og rattnavet.

Forsetene og en plate i taket er dekorert med navnet CITROËN RACING.

Standardutstyr inkluderer blant annet parkeringssensor, seks kollisjonsputer, USB, Bluetooth, navigasjonssystemet MyWay, HiFi, alu-pedaler, automatisk klimaanlegg og eTouch. Prislappen er 450 000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere