*Nettavisen* Nyheter.

Raskt i drift etter brannen

Produksjonsdirektør Johnny Stuen og politiets innsatsleder Arve Røtterud (begge med ryggen til) ser opp på skadene brannen på EGEs anlegg etterlot seg.

Onsdag ettermiddag var det full evakuering av Klemetsrudanlegget da det brøt ut brann i røykgass-anlegget. Samme kveld kom anlegget i i gang.

KLEMETSRUD: Det var sist onsdag ved 12.30-tiden at brannalarmen gikk på Energigjenvinningsetatens anlegg på Klemetsrud. De 106 personene som var på anlegget da alarmen gikk ble alle trygt evakuert.

Utvendige skader

Det hadde oppstått brann i røykgassanlegget, men brannvesenet fant fort ut at det ikke var brann i farlige kjemikalier. Etter slukkingen ble det klart at skadene var på ytterveggene og i isolasjonen på røykgassanlegget, men at «innmaten» var uberørt. Brannen var ferdigslukket 13.45, og få timer senere var politiet på plass med teknisk personell som lette etter brannårsaken.

Brannen har ikke startet som følge av innvendig drift eller vedlikehold, men skyldes trolig utvendig byggevirksomhet i forbindelse med anleggsutvidelsen. Det er ikke fremlagt noen endelig brannårsak. Siden brannen ble slukket så raskt og effektivt, var det mulig å starte røykgassanlegget klokka 19.30 samme kveld. Det er ikke mulig å brenne avfall uten at røykgassanlegget er i orden.

Normal drift

- Brannvesenet gjorde en kjempejobb for å slukke brannen. Våre folk jobbet natten gjennom for å få anlegget i full drift, sier markeds- og informasjonskonsulent Rikke Dahl Monsen i Energigjenvinningsetaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.