RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TOPPSCORER: Oskar Olafsson ble toppscorer med sine syv mål i NM-finalen mot Stord.
TOPPSCORER: Oskar Olafsson ble toppscorer med sine syv mål i NM-finalen mot Stord. Foto: Foto: Arild Jacobsen

Råsterk islending herjet for BSK

Med sine nesten to meter på strømpeletsen banket Oskar Olafsson (18) inn sju goaler da BSKs håndballjuniorer slo Stord 35-27 i NM-finalen i Oslo Spektrum.

OSLO SPEKTRUM: - Kjempegøy, smiler Oskar.

Han ble både toppscorer, fikk bestemannspremien og vant gull i sin første ordentlige cupfinale.

- Jeg er nesten overrasket over at det gikk så bra, men det var gøy at jeg fikk til det jeg prøvde på. Men det var mange på laget som kunne ha fått bestemannspremien, mener Oskar, som bor i Oppegård.

LES OGSÅ: BSK-helt på 2,05 m

Nærmest var kanskje keeper Lars Erik Sørli, han sto bra med sine 16 redninger.

Scheie skryter

Men Olafsson var viktig. Han banket inn sju mål på elleve forsøk, og var vanskelig å stoppe for Stord. I tillegg sto han bra i forsvar.

- Oskar er en fabelaktig spiller. Han er en sjelden vare i norsk håndball med sine nesten to meter, eksplosiv og god i forsvar. Han gjør en kjempematch, sier trener Frode Scheie.

Men Olafsson er foreløpig tapt for norsk håndball. Han kom til Norge fra Island da han var tre år, og spiller på det islandske juniorlandslaget.

LES OGSÅ: BSKs juniorer klare for cupfinalen

- Det må vi få gjort noe med, sier Scheie.

Deilig avslutning

For kaptein Espen Røhmer (20) og noen av de andre BSK-spillerne var dette siste reise med juniorlaget.

- Dette var en deilig avslutning, kan ikke bli bedre enn dette her, sier Røhmer.

BSK fikk en litt trøblete start mot Stord, og lå under med et par mål midtveis i førsteomgang.

- Vi visste at Stord hadde noen bra skyttere, og selv avsluttet vi litt for tidlig. Men da vi fikk justert det kjørte vi over dem, sier Røhmer.

BSK løp i fra til 18-13 til pause. 

Showet litt ekstra

I fjorårets finale mot Bodø scoret venstrekanten Stian Brevik (20) utrolige femten mål, mot Stord nøyde han seg med seks.

- I fjor klarte jeg liksom ikke å nyte øyeblikket der og da, så i år bestemte jeg meg for å kose meg litt mer med skuddene mine, sier Stian.

Det resulterte i noen bom, et par oppgitte kommentarer fra Scheie på benken og litt ekstra moro for publikum.

- Jeg fikk ikke varmet skikkelig opp til kampen, for jeg slet med magetrøbbel. Det var nok bare nerver, for jeg følte jeg hadde litt press på meg etter fjorårets finale, sier Stian.

BSK hadde full kontroll etter pause, og ledet tidlig med ti mål - til slutt endte det med seier 35-27.

- Kjempegøy at de unge spillerne i 94 -og 95-årgangen kommer inn og scorer, sier Stian som feiret seieren sammen med laget på Peppes Pizza og fest på Kolbotn. 

Mot ny gullalder

Det er lenge siden BSK, NIF eller Kolbotn for den saks skyld herjet i norsk herrehåndball, men nå har BSK/NIF en fin mulighet mener trener Scheie.

- Nå har klubben en gylden sjanse til å få en gullalder også på herresiden. Nå handler det om å forvalte, ta vare på og legge forholdene til rette for alle de unge talentene i klubben, sier Scheie.

To gull på rad i junior-NM lover godt.

- Samarbeidet med Kolbotn gjør at vi har veldig mange gode spillere både i 94 og 95, og så kommer BSK med 97-årgangen sin som er best i Norge, sier Frode Scheie.

Får klubben sving på økonomien, og den nye hallen vi har hørt om i ti år nå - så kan det bli moro på "Høgda" i årene som kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere