Rause Veldemar

VÆR SÅ GOD: Valdemar Irgens Dørmænen (3) var en prisbevisst selger som skapte fornøyde kunder på løpende bånd. FOTO: ANDERS JØRSTAD

VÆR SÅ GOD: Valdemar Irgens Dørmænen (3) var en prisbevisst selger som skapte fornøyde kunder på løpende bånd. FOTO: ANDERS JØRSTAD

Treåringen Valdemar var i det muntre hjørnet hva prising av varer angikk under markedsdagen på Jessenløkken.

JESSENLØKKEN: Ved nabobordet på Lille Jacob sto hans mor Kaja Irgens og rådspurte sønnen om prisfastsettelser. Etter litt overveielse var tjue eller tretti kroner gjengangeren fra den unge selgeren. Heller ikke moren fremsto som en gnier. For da en eldre dame tilbød 100 kroner for et bilde, mente selgeren Irgens at det var for mye og gikk ned til 75 kroner.

Liten perle

Et tjuetall salgsboder omkranset parken den solrike lørdagen, og noen av selgerne var barn som ikke var sene med å løpe over gata til vafler på kafeen når kassabeholdningen tillot det.

Mange Jessenløkken-3 beboere kjente sin besøkelsestid og brukte penger på markedet. Overskuddet går til et fond som har som mål å gi den grønne lille perlen, som ligger der Jacob Aalls gate møter Herzbergs gate, en make over.

Ny kaffeplass

- Vi har gatefester her og samholdet i dette miljøet er kjempegodt. Men med fondet ønsker vi å gi den lille parken små forandringer, forteller Irgens. At den lokale kiosken anskaffer kaffemaskin, flere benker i parken og bedre bevaring av grøntområdene, er noen av tiltakene hun mener kan gjøre området enda mer attraktivt. Og med tanke på den gode responsen hun fikk under markedsdagen, har ildsjelen på Jessenløkken stor tro på at lille Jacob blir et populært samlingssted.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.