*Nettavisen* Nyheter.

Ravi feiret pantejubileum

Panting er så enkelt at både store og små forstår hva det dreier seg om, påpeker panteordningens frontfigur Ivar «Ravi» Johansen.

Ivar "Ravi" Johansen slo et slag for panting da Norsk Resirk markerte sitt tiårsjubileum på mottaksanlegget på Alnabru.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pantepar: Artisten Ravi og Miljøagentenes frontfigur Victor har sammen gitt 6000 miljøagenter i oppdrag å inspisere pantesteder i alle landets butikker. foto: Katrine Lunke / Apeland informasjon

Klikk på bildet for å forstørre.

Panteordningens suksess er avhengig av både godt samarbeid og ivrige pantere i alle aldre. Her er både jubilanter og gratulanter representert ved fra venstre: Informasjonssjef Synnøve Castillano i Norsk Resirk, direktør Egil Sætveit i Coop, som også er nestleder i Resirks styre, direktør Ellen Hambro i SFT, generalsekretær Børge Brende i Norges Røde Kors og adm. direktør Kjell Olav A. Maldum i Norsk Resirk. I midten: Ivar «Ravi» Johansen og Miljøagentenes frontfigur Victor. Alle foto: Katrine Lunke / Apeland informasjon

ALNABRU: Stemningen var god og gratulasjonene satt løst da handel, bryggerier, importører, samarbeidspartnere og andre forbindelser var samlet på Alnabru for å feire Norsk Resirks første 10 år.

Selskapet driver panteordningen for gjenvinnbare bokser og flasker i Norge, og panteordningens kjente frontfigur Ravi var konferansier for anledningen.

Herlig ukomplisert

– Da jeg ble spurt om å jobbe for Resirk for første gang i 2006, var avgjørelsen enkel å ta. Det er nok av gode saker å vie seg til her i verden, så slik sett er ikke Resirk enestående. Men i tillegg til at panting av flasker og bokser er en viktig sak, så er det herlig ukomplisert. Panting er noe alle fra åtte til åtti år kan forstå, og alle vet at det er miljøvennlig, påpekte Ravi fra scenekanten.

Takknemlig jubilant

Administrerende direktør Kjell Olav A. Maldum i Norsk Resirk benyttet anledningen til å takke alle pantere.

– Vi brukte ti år med motstand og protester på å etablere panteordningen. Nå har Norsk Resirk vært i drift i ti år, og over 2,5 milliarder bokser og flasker har blitt pantet i løpet av den tiden. Det er ikke lenger tvil om at vi har livets rett, og at godt samarbeid i alle ledd er et viktig bidrag i panteordningens suksessformel, sa han.

Pantesjefen benyttet også anledningen til å takke alle som bidrar til å gjøre panting mulig.

Fremtidens pantere

Både direktør Ellen Hambro i Statens Forurensningstilsyn og generalsekretær Børge Brende i Norges Røde Kors var blant gratulantene som takket panteordningen for både store miljøgevinster, miljøvennlige holdningsendringer, og ikke minst gode inntekter til frivillige organisasjoner.

Festens mest sjarmerende innslag var 7 år gamle Victor, som fortalte om Miljøagentenes oppdrag med å inspisere pantesteder landet rundt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.