RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ravner søkes til Karlsrud-området


Anne Ekstrøm og Karlsrud skoles FAU håper å starte en natteravngruppe fra januar neste år. Foto: Kristin Trosvik
Anne Ekstrøm og Karlsrud skoles FAU håper å starte en natteravngruppe fra januar neste år. Foto: Kristin Trosvik
Nå kan du gi ditt bidrag til et tryggere miljø for alle i Karlsrud-området.

KARLSRUD: Karlsrud skoles FAU tar initiativ til å starte en natteravngruppe i området

– Vi hadde en gruppe for noen år siden, men den ble lagt ned, forteller Anne Ekstrøm. I fjor gjorde de et forsøk på å starte opp igjen, men måtte skrinlegge prosjektet fordi for få meldte seg.

– Vi har sendt ut brev til alle foresatte ved skolen, men foreløpig har vi ikke fått så mange tilbakemeldinger nå heller. Rundt 30 personer har meldt seg. Ideelt sett ønsker vi minst 80 personer så det ikke blir så mange vakter på hver, sier Ekstrøm og presiserer at også de som var med i den gamle natteravngruppa må melde seg på nytt.

Fredager

For å være natteravn må du være fylt 18 år. Ut over det er det ingen krav.

– Vi skal bare være til stede, vi griper ikke inn. Så dette krever ingen kvalifikasjoner, sier Ekstrøm. Også lokale ildsjeler som ikke har barn på Karlsrud skole er hjertelig velkommen til å melde seg til tjeneste.

– Det hadde vært hyggelig om noen pensjonister meldte seg for eksempel, sier Ekstrøm. Man går i grupper på minimum to, maksimum fire personer. Natteravnene har alltid med seg mobiltelefon, og kontakter politiet ved eventuelle problemer.

Tid og sted

Natteravnene skal gå på fredager klokken 21.00 – 24.00 i skolekretsen rundt Karlsrud. Fra Lambertseter senter mot Brattlikollen T-banestasjon, Oberst Rodes vei og rundt fritidsklubben og skoleområdene.

– Vi begynner med kun fredager så det ikke blir så mye. Vi vet også at natteravnene på Lambertseter ikke går på fredag kveld, sier Anne Ekstrøm.

Påmelding

Natteravngruppa regner med at det blir en til to fredagskvelder per person i løpet av skoleåret. Meld din interesse så fort som mulig, slik at vaktlister kan settes opp. Det understrekes likevel at det aldri er for sent å melde seg som natteravn. Påmelding med navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer bes sendt til:

karlsrud.natteravn@gmail.com


FAU Karlsrud Natteravngruppa håper at “natteravning” kan starte opp i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere