*Nettavisen* Nyheter.

Raymond Johansen: - Frp sprer frykt

Avtroppende partisekretær Raymond Johansen på talerstolen under sin siste tale i Folkets Hus under Arbeidspartiets landsmøte fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

På Aps landsmøte anklager den avtroppende partisekretæren flere Frp-representanter for å nøre opp under hat og fremmedfrykt.

17.04.15 14:55

YOUNGSTORGET: I sin siste tale som partisekretær tok Raymond Johansen et oppgjør med flere Frp-representanter, som han mener bidrar til å sette grupper opp mot hverandre.

- Johansen tar ikke innover seg utfordringene, svarer Carl I. Hagen.

Johansen viste til at Frps førstekandidat til bystyret i Oslo, Carl I. Hagen, igjen har uttalt at Norge snikislamifiseres, og til Frp-nestleder Per Sandbergs uttalelser om at det «fargerike fellesskapet og det multikulturelle forsøket har spilt fallitt».

Les også: Hemansen mener det er enorme problemer med innvandring

- Sprer usikkerhet
- Muslimer over hele verden føler på den frykten og mistenksomheten folk har til dem. Kommentarfeltene flommer over av hat og trusler. Da skuffer det meg at representanter for et av regjeringspartiene finner det opportunt å helle bensin på bålet ved å spre enda mer usikkerhet, sa Johansen.

– Hva er det da man sier til de mer enn 600.000 nye nordmennene som hver dag står opp og går på jobben som trikkeførere, leger, bygningsarbeidere og lærere. Eller de 130.000 barna deres som er født i Norge. Sier de at disse ikke er en del av Norges fremtid. Det er jeg dundrende uenig i, raste Johansen fra talerstolen.

Les også: - Omsorgssvikt når skolebarn ikke kan norsk

Han advarte mot en retorikk som skaper en frykt som til slutt kan sette seg i et helt samfunn.

– Vi må aldri tillate å sette grupper opp mot hverandre for å innkassere billige politiske seire. Da taper demokratiet, selv om man vinner valg, uttalte Johansen.

Les også: - Må snakke norsk hjemme

- Populistisk
Carl I. Hagen sier i en kommentar at han mener Johansen pådytter ham meninger han ikke har.

- Jeg har snakket sterkt mot radikalisering og ekstremisme, men jeg har også i gjentatte taler snakket om alle de innvandrerne som er i jobb og som sliter og står på, sier Hagen til NTB.

- Samtidig tar ikke Johansen innover seg de betydelige utfordringene som innvandringen gir. Istedenfor å diskutere de reelle utfordringene vi står i, bruker han billige og populistiske poenger for å karakterisere sine motstandere, sier Hagen.

Les også: - Det må settes hardt mot hardt mot kriminelle innvandrere

Etter talen utdypet Johansen hvorfor han valgte å gå så hardt ut mot navngitte Frp-politikere.

- Det er nødvendig. Jeg trakk fram uttalelser som ikke er verdige, men forsøk på å splitte ved å snakke om «oss» og «dem» framfor det store vi. Ordet «snikislamifisering» er et farlig ord. Det antyder at noen ønsker å innføre en annen religion inn bakdøren. Jeg synes det er veldig alvorlig, sier Johansen til NTB.

Video fra landsmøtet kan du se her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.