Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Razzia mot ulovlig villcamping

Politiet slo til mot en ulovlig leir nedenfor Ekebergrestauranten i dag tidlig.
Politiet slo til mot en ulovlig leir nedenfor Ekebergrestauranten i dag tidlig. Foto: Foto: Privat
Fredag morgen klokken 7 slo politiet til mot to tilgrisete boplasser ute i vårt distrikt.

Fire personer ble tatt med til Grønland politistasjon. Forholdet anmeldes etter politivedtekt § 2-1 om orden på offentlig sted.

Ruskengeneral Jan Hauger (bildet) og ruskenpatruljen var med på razziaen for å bistå med opprydning.

Søppel og avføring preget leiren i Ekebergskråningen.

EKEBERGSKRÅNINGEN: Ruskenpatruljen og politiet har slått sine krefter sammen for å rydde opp i ulovlig villcamping som ofte preger hovedstaden når sommervarmen melder seg.

Ruskenpatruljen fikk tips om en leir, som ligger i skråningen nedenfor Ekebergrestauranten, og dro for se på forholdene forrige uke.

– Det så virkelig ikke ut, vi tråkket i ekskrementer hvor enn vi gikk. Nå er det full opprydning der, det tar nok hele dagen, forteller ruskengeneral Jan Hauger til Nordstrands Blad fredag formiddag.

LES MER OM ROMFOLK I OSLO HER

Vellykket samarbeid

Jan Hauger er strålende fornøyd med det gode samarbeidet de har etablert med politiet.

– Det at vi sammen går inn i disse leirene er flott. Så tar vi oss av opprydningen, og politiet tar seg av det juridiske, sier Hauger og legger til at Friluftsetaten og Ruskenpatruljen samarbeider om opprydningen.

– Politiet tok med seg de som bodde i leiren, det var fire personer der på det tidspunktet. Forholdet anmeldes etter politivedtektenes §2-1, sier Ruskengeneralen og beskriver razziaen som svært vellykket. Etter aksjonen i Ekebergskråningen dro politi og rusken videre til nok en leir i Arnjlot Gellines vei, like ved Svartdalsparken.

– Der var det åtte-ti mennesker innlosjert, men det var redd opp til i hvert fall 40, forteller Hauger. Disse personene ble også tatt med til stasjonen.

Flere razziaer

Samarbeidet mellom rusken og politi fortsetter.

– Det blir flere slike razziaer. Vi må ta et løft nå før det blir verre. Det har jo bare blitt flere og flere av disse leirene i Oslo. Vi må vise at det ikke er akseptert, avslutter Jan Hauger.

Karsten Fossum, overbetjent ved ordenspatruljen på Grønland politistasjon, sier de ønsker å intensivere kampen mot dette problemet fremover.

LES OGSÅ: Miljøbyråden lover at utenlandske tiggere er ute av bybildet i 2012

– Det er en problemstilling vi har vært kjent med lenge. Det er særlig rumenere som setter opp slike leire, som medfører forsøpling. De som var med på razziaen ved Ekebergrestauranten og i Arnjlot Gellines vei i dag forteller at det så ut som en svinesti, forteller Fossum som sier at de lenge har samarbeidet godt med Rusken.

– Vi har løpende dialog med dem, og det er selvsagt veldig positivt. Når de ønsker at vi er med på en slik razzia, så gjør vi gjerne det, avslutter Karsten Fossum.

LES MER OM ROMFOLK I OSLO HER

I Forskrift om politivedtekt for Oslo § 2-1 står det:

"På eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted må ingen delta i oppløp, sammenstimling, støy eller bråk som forstyrrer den alminnelige ro og orden. Enhver som ferdes på eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted plikter å overholde nattero etter kl. 23.00 og til kl. 06.00. ( ...) I offentlige parker, grøntarealer og friområder i tettbebygd strøk er telting, camping eller liknende og overnatting forbudt, uten etter særskilt tillatelse fra kompetent kommunal myndighet."

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!