RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK-byttene drepte Rekdals cupdrøm


 
  Foto: Foto: Christian Haksø
Nicki Bille Nielsen steg til værs på et innlegg fra Mikal Dorsin og headet inn 2-1 for Rosenborg mot Vålerenga på overtid. Det sikret semifinaleplass for trønderne.

TRONDHEIM: Nicki Bille Nielsen ble byttet inn for landsmann Mike Jensen snaut ti minutter ut i annen omgang. Da Mikal Dorsin kom inn fra benken ti minutter senere, var det ingen som ante at det var nettopp de to som skulle avgjøre kvartfinalen til Rosenborgs fordel.

Men to og et halvt minutt på overtid steg dansken til værs på et innlegg fra svensken og sørget for 2-1.

– Vi var klart best, så det hadde vært urettferdig om vi ikke vant i dag. Måten det siste målet kom på var veldig bra, sa RBK-trener Per Joar Hansen til NRK.

FØLG VÅLERENGA FOTBALL PÅ DITTOSLO.NO HER

Sløste bort sjansene

Lørdag møttes Vålerenga og Rosenborg i eliteserien. Kampen endte 0-0. Det så også lenge ut til at lagene skulle sløse bort sine sjanser i onsdagens cupkamp på Lerkendal.

Både Søderlund og Jensen hadde gode muligheter før hvilen, mens Vålerenga skapte null og niks.

– Vi gjorde ingen god første omgang, men jeg er fornøyd med den andre. Det er ikke mer å si, jeg er fornøyd med gutta, oppsummerte VIF-trener Kjetil Rekdal etter kampslutt.

Etter at Søderlund hadde sendt RBK i føringen med tolv minutter igjen å spille, skjedde det mer på Lerkendal-gresset. Torgeir Børven og Vålerenga benyttet muligheten mens Mikkel Diskerud sto skadd på sidelinjen. Vålerenga-spissen steg til værs etter godt spill og headet inn sitt åttende cupmål for sesongen.

SE BOHEMEN LIVE: – Vil se Rekdal på banen mot Rosenborg

Tenker på serien

Når Bille Nielsen likevel reddet Rosenborg-avansementet på overtid, kunne trøndernes tanker vendes mot cupsemifinalen mot Haugesund i september.

– Vi har store planer om å komme til cupfinale, men nå tenker vi først og fremst på helgens møte med Sandnes Ulf, sa Hansen.

Rekdal var på sin side fornøyd med at oslolaget hadde laget spenning.

– Gutta sto på, og vi gjorde det til en spennende kamp. Vi var nær ved å ta ledelsen da Jan Gunnar Solli skjøt i stolpen, men vi må vinne flere dueller, sa Rekdal.

Rosenborg skal spille semifinale i cupen for første gang siden 2010. Samtidig må Rekdals Vålerenga se at cupdrømmen brast. Rekdal har vunnet cupen tre ganger de siste elleve årene, en gang med Vålerenga og to med Aalesund.

I den andre semifinalen møtes Lillestrøm og Molde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere