RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rød løper på Gimle igjen filmfesten starter i dag


Christine Berg gleder seg.
Christine Berg gleder seg.
Etter suksessen med Filmfesten i 2007 rulles den røde løperen ut for en ny festival på Gimle kino i dag, torsdag. Og arrangørene gleder seg.

Frogner: Av alt vi gjør gjennom et mangfoldig år, er dette noe av det morsomste! Oslo Kino er stolte av å kunne presentere en uke med god film, pakket inn med konserter og filmgjester, sier Christin Berg, filmsjef i Oslo.

Jeg mener årets program er enda bedre enn det vi bød på i fjor. Vi har lagt festivalen en måned tidligere nettopp på grunn av filmutvalget, som er så flott og variert nå. I forhold til Oscar-nominasjoner og Filmfestivalen i Berlin er tidspunktet også bra - i tillegg til at begynnelsen av februar generelt er en god kinotid.

19 førpremierer

Det er et veldig spennende program Gimle Filmfest byr på, med noe for enhver smak. Ikke minst skal fire ulike norske filmer presenteres for publikum.

"Lønsj" er Eva Sørhaugs debutfilm, en film med sterke karakterer og historier. "Mannen som elsket Yngve", i regi av Stian Kristiansen, er en potent og ungdommelig film fra Stavanger-området, med sjarm i bøttevis.

Ole Giæver er et nytt talent, som viser filmene "Sommer -huset" og "Tommy" på festivalen. Sist, men ikke minst, vant Kim Hiorthøy Guldbaggen i Sverige for noen dager siden, for sin friske og originale novellefim "Hur man gör".

Oscarnominasjoner

Åpningsfilmen er thrilleren til brødrene Coen, "No Country for Old Men", som er Oscar-nominert. Det samme gjelder "Dykkerklokken og sommerfuglen", "In The Valley of Elah", "Sweeney Todd", "Lars and the real Girl", "Into The Wild" og "Juno". Alle er med i programmet på Gimle.

Ekte Filmfest

Omgivelsene rundt Gimle Filmfest gjør at navnet så absolutt er berettiget. Fakler og rød løper, vin og musikk i fojéen, masse folk. Det blir stemning av slikt.

Både omgivelsene og filmene gjør sitt til at det blir en helt spesiell Gimle-stemning, sier Christin Berg.

På musikksiden gleder vi oss til å presentere blant andre Sondre Lerche, Ila Auto og Ingrid Olava. Gimles foajé vil være åsted for konsertene som publikum kan oppleve vederlagsfritt i forbindelse med utvalgte filmer. Mange synes også det er ekstra hyggelig å se film når skuespillere og regissører sitter i salen.

I tillegg er Pia Tjelta, Eva Sørhaug, Stian Kristiansen, Rolf Kristian Larsen, Ole Giæver, Kim Hiorthøy og Bjørn Gabrielsen blant kjente skikkelser fra det norske filmmiljøet publikum kan møte i forkant av filmene.

Alle er hjertelig velkomne til en fantastisk filmfest på Gimle!

Festivalen varer fra 31. januar til 7. februar, det er både dag- og kveldsvisninger. For fullt program se www.oslokino.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere