RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt: – Maridalsveien er livsfarlig på sykkel


KREVER SYKKELVEI: Rødts listetopp Fredrik V. Sand (t.v) i Nordre Aker, og Aslak Sira Myhre, som også stiller til bydelsutvalget.
KREVER SYKKELVEI: Rødts listetopp Fredrik V. Sand (t.v) i Nordre Aker, og Aslak Sira Myhre, som også stiller til bydelsutvalget. Foto: FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA
Rødt krever fortgang for å få sykkelskulder i Maridalen.

MARIDALEN: I juni skrev Nordre Aker Budstikke om konflikten mellom syklister og bilister i Maridalen. Opprettelsen av veiskulder fra Brekke og innover Maridalsveien har vært en prioritert politisk sak i bydelen i mange år. Men Bymiljøetaten går inn for en «separat gang-/sykkelvei med bredde fem meter kombinert med delvis innsnevret kjørebane» – kun fra Brekke til Hammeren – og tidligst byggestart i 2014/15.

Del på Facebook

Nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap) uttrykte overfor Nab den gang liten forståelse for sendrektigheten.

Krever handling

Også Rødt er lei somlingen.

– Jeg er redd for at alternativet som nå er til utredning ikke bare blir tidkrevende å få avklart, men heller ikke kommer til å bli noe av. Så vidt jeg forstår har man valgt å prøve å få regulert sykkelvei, noe som kan vise seg å bryte med kulturlandskapet og verneplanen, framfor at man får på plass en sykkelskulder, sier Rødts 1. kandidat til BU, Fredrik V. Sand, som mener forholdene på den mye brukte Maridalsveien i dag er livsfarlige.

– Siden Arbeiderpartiet har signalisert at de ønsker dette tidligere enn kommunens anslag, håper vi dette er noe vi kan samarbeide om etter valget. Rødt vil ta initiativ til å få på plass en løsning. Da vil det selvfølgelig være en fordel hvis vi får et nytt flertall i byen og bydelen, sier Sand.
 

Les også: Bystyrerekandidat vil ha sykkelskulder som fanesak.


Les mer om valget i Nordre Aker her!

Les mer om valget i Oslo her!
 

MER OM SYKKEL I NORDRE AKER:

SV lagde "sykkelfelt" i påvente av miljøgate i Grefsenveien

KrF ønsker bedre sykkelveier

Lover trafikkplan for bydelen


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere