RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ragnar Leine (R) og Rødt er fornøyd med at direktøren kaller en spade for en spade.
Ragnar Leine (R) og Rødt er fornøyd med at direktøren kaller en spade for en spade.

Rødt hyllet "kutt"

Men det er ikke snakk om en ideologisk snuoperasjon på Løkka, etter at budsjettet for 2008 i går ble vedtatt.

GRÜNERLØKKA: "BU vil gi administrasjonen honnør for å tatt i bruk ordet "kutt" flere steder i budsjettet" het det nemlig i Rødts verbalforslag, som ble enstemmig vedtatt under torsdagens budsjettbehandling på Løkka.

Ber om mer penger

I følge Rødt selv skyldtes forslaget at Rødt liker å kalle en spade for en spade. Dermed var det slettes ikke snakk om noen politisk snuoperasjon - snarere tvert i mot.

Med nytt partinavn og dobling av antall BU-medlemmer var Rødt partiet som i størst grad skilte seg ut i budsjettbehandlingen, med - som vanlig - friske forslag.

Blant forslagene fra ytre venstrekant var blant annet 6 millioner til økning av bemanning ved sosialkontoret, 4 millioner til ny ungdomsklubb og 5 millioner kroner til å gjeninnføre kjøkkenassistenter i barnehagene.

På spørsmål om hvordan Rødt aktet å dekke inn de økte utgiftene var svaret klokkeklart venstreradikalt.

- Vi vil saldere sånn som vi alltid gjør vi, med økte bevilgninger til bydelen, svarte gruppeleder for Rødt, Ragnar Leine, og lot det dermed være opp til både Rådhus og Storting å stå for økte bevilgniner.

Fikk gjennomslag

Imidlertid fikk Rødt gjennomslag for flere forslag enn hva de kanskje har vært vant til tidligere, i og med at bydelen nå er i en ny situasjon med rødt flertall, bestående av Ap, SV og Rødt.

Blant annet ble det vedtatt å minske direktørens justeringsrom til 5 prosent (fra 10 prosent), det vil si å inskrenke direktørens fullmakt til å handle utenfor bydelsutvalgets rammer.

Ikke fritt brukervalg

Men det kanskje mest kontroversielle vedtaket av Rødts forslag, var at bydelsutvalget på Løkka vedtok å ikke innføre fritt brukervalg i hjemmesykepleien.

Rødt mener med dette å kunne spare 850.000 kroner. Forslaget fikk støtte fra Ap og SV, og ble dermed vedtatt.

Imidlertid måtte bydelsdirektør Heidi Larsen dempe den røde glede noe, da hun informerte om at fritt brukervalg allerede er vedtatt av bystyret, og dermed er pålagt bydelen.

Forslaget sender likevel viktige signaler tilbake til både bystyret og bydel, om hva flertallet i bydelen faktisk ønsker.

Ingen overraskelser

Utover Rødts forslag var det få politiske stridigheter under budsjettbehandlingen, og direktør Larsens budsjettforslag ble til slutt vedtatt i sin helhet med et bredt flertall. Bare Rødt ønsket ikke å støtte budsjettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere