RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Rødt-leder og bystyrepolitiker Bjørnar Moxne.
Rødt-leder og bystyrepolitiker Bjørnar Moxne. Foto: Erlend Aas (NTB Scanpix)

Rødt-leder etterforskes for brudd på taushetsplikten

Sist oppdatert:
Rødt-leder og bystyrepolitiker Bjørnar Moxnes etterforskes for å ha offentliggjort en rapport om en overgrepssak ved et omsorgssenter. Mandag ble han avhørt av politiet i Oslo.

Det er snart et år siden Moxnes ble anmeldt av Oslo kommune. Moxnes var mandag denne uken inne til sitt første avhør sammen med advokat Harald Stabell, skriver Aftenposten.

Moxnes har status som mistenkt mens politiet etterforsker om han har brutt straffelovens paragraf 121 om taushetsplikt.

LES OGSÅ: «Fagrørsla meler kun egen kake og har null interesse for arbeidslivet generelt»

Saken går tilbake til november 2011 da en hjelpepleier ved Lindeberg omsorgssenter ble beskyldt for overgrep mot to beboere. Hjelpepleieren ble politianmeldt, mistet jobben, men fikk stillingen tilbake i fjor etter at politiet henla saken.

Oslo kommune ble kritisert for håndteringen av saken. Kommunerevisjonen gransket derfor saksbehandlingen. Det endte med en rapport som ble unntatt offentlighet. Men partiet Rødt la rapporten ut på sitt nettsted i januar i fjor. Derfor ble Moxnes anmeldt.

LES OGSÅ:  Slik rammer streiken deg

Moxnes mener kommuneledelsen, helt opp til eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF), har gjort alvorlige feil i håndteringen av påstandene om seksuelle overgrep. Rapporten avslører feil som er dekket over, argumenterer Moxnes. Kvalbein ønsker på sin side ikke å kommentere saken og viser til at etterforskningen pågår. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere