RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt og Ap ber folk boikotte Israel

Rødt og Ap i Gamle Oslo Bydel ber folk boikotte varer fra Israel. Det på tross av at bystyret tidligere har opphevet et vedtak om det samme.

GAMLE OSLO: Bakgrunnen for tiltaket er et forslag om boikott av Israel-varer som ble vedtatt i bydelsutvalget i Gamle Oslo i fjor, men som kort tid etter ble opphevet av bystyret.

LES OGSÅ:

Nektes å boikotte Israel

– Bydelsutvalgene feiltolker sin rolle

Nå vil imidlertid Ida Viksveen Larsen (Ap) og Olaf Svorstøl (R) ta opp debatten og oppfordrer folk i lokalmiljøet til å boikotte Israel.

– Bystyret opphevet formelt hele vedtaket fordi vi ikke har lov til å be egen administrasjon gjøre tiltak som går imot andre stater. Men det er ikke blitt sagt noe om at vi som folkevalgte representanter ikke får lov til å oppfordre egen befolkning til boikott, sier Svorstøl.

Må ta ansvar

– Staten Israel er ansvarlig for menneskerettighetsbrudd hver eneste dag i sin operasjonpolitikk og sin ulovlige okkupasjon av Palestina, der millioner av palestinere er blitt drevet på flukt. Norske myndigheter må ta ansvar og da kan vi begynne så smått som i bydelene der vi oppfordrer vanlige folk i Gamle Oslo til å boikotte alle varer som er laget i Israel, sier Viksveen Larsen.

Vil bevisstgjøre folk

– Dette er et symbolsk tiltak for å bevisstgjøre folk. Det er for eksempel mange muslimer her på Grønland som selger israelske varer uten å være klar over det, påpeker Svortstøl.

– Vi vil starte debatten på grunnplan. Det er mange som ikke følger så mye med på midtøstenkonflikten bortsett fra å se noen store overskrifter. Vi vil bevisstgjøre folk ved å ta kontakt med dem personlig. Som foreksempel å dele ut løpesedler i boligområder og butikker, sier Svortstøl.

– Jeg pleier alltid å si ifra til butikkledelsen der jeg oppdager israelske varer, forteller Svortstøl, som også oppfordrer andre til å gjøre dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere