RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødt refset bydelen


Rødts Aslak Sira Myhre (t.v.) var oppgitt over bydelens håndtering av Grefsen familiebarnehage. Her sammen med SVs Hanne Lyssand og Lill Pleym og Aps Ivar Christiansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Rødts Aslak Sira Myhre (t.v.) var oppgitt over bydelens håndtering av Grefsen familiebarnehage. Her sammen med SVs Hanne Lyssand og Lill Pleym og Aps Ivar Christiansen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Bydelsadministrasjonen får skarp kritikk fra Rødt i forhold til håndteringen av Grefsen familiebarnehage som nå legges ned.

NYDALEN/GREFSEN: – Hvorfor har ikke bydelspolitikerne blitt orientert om de graverende forholdene i Grefsen Familiebarnehage, før vi får lese om det i Aftenposten, fyrte Rødts Aslak Sira Myhre i bydelsutvalgsmøtet sist torsdag.

Svarteliste?

I tillegg kritiserte han bydelens generelle håndtering av saken.

Sira Myhre stilte også spørsmål om det virkelig er tilfelle at bydelene ikke kan gjøre mer i slike saker. Han foreslo også at bydelene burde hatt en «svarteliste» seg imellom, over barnehager som ikke følger opp i henhold til regelverket – ifølge Aftenposten skal barnehageeieren ha drevet flere familiebarnehager i ulike bydeler over 15 år, som en etter en skal ha blitt lagt ned på grunn av misligheter i virksomheten

Barnehageloven gjelder

Administrasjonen kvitterte med at de kun kan forholde seg til barnehageloven i slike saker, og så lenge det ikke er tilfelle at barna «lider», så er det ikke noen «raske grep» bydelen kan foreta seg i slike tilfeller.

– Men ja – dette er alvorlig nok. Men jussen og økonomien i disse sakene, er ikke bydelens ansvar, men delvis stat og kommunens ansvar, sa barnehagesjefen i Nordre Aker, Preben Winger.

– Foreldre synes vi har brukt lang tid i denne saken. Men slike saker har en viss prosesstid, og vi tror ikke prosessen kunne gått raskere – sett i forhold til at vi som nevnt må forholde oss til barnehageloven, sa Winger.

Administrasjonen tok likevel kritikk for å ikke ha orientert bydelspolitikerne før saken ble slått opp i media.

– Noe hakkende galt!

– Men når man søker barnehageplass i Nordre Aker, så er det jo nettopp bydelen man forholder seg til. Da er det jo noe som er hakkende galt, når dere ikke har mer myndighet i slike saker, enn dette tilfellet har vist! sa Sira Myhre

Rødt-politikeren håpet også på at de nye tilskuddsordningene i forhold til private barnehager, vil endre situasjonen og gi mer myndighet til kommunen. For det vil eventuelt bety at kommunen håndterer hele tilskuddsporteføljen til barnehagene, og ikke som er tilfelle er i dag, delt mellom stat og kommune.

Grefsen Familiebarnehage blir stengt fra nytt barnehageår 31. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere